droom of verrassing?

Voldoe jij precies aan de verwachting die ik had, aan mijn droom voor ik je leerde kennen? Hoe wel, hoe niet?

Liefste schatje,

Ik had een redelijk stereotype verwachting in mijn hoofd over een relatie.
Misverstanden horen bij het leven. Een man en vrouw zijn nu eenmaal zo verschillend dat je elkaar soms niet moet proberen te begrijpen, maar gewoon moet laten passeren.

Ik had nooit kunnen dromen dat we zo’n diepgaande relatie konden hebben.
Dat je samen zoveel meer kan bereiken dan elk apart.
Dat je elkaar echt kunt (leren) begrijpen, en je hierdoor echt als één voelt met een oneindige kracht en levenslust om het leven aan te pakken.

Ik had nooit kunnen dromen dat liefde zo intens en warm zou kunnen aanvoelen, zo blijft verwonderen. Ik ben zo dankbaar hiervoor en heb alle vertrouwen dat we zullen blijven vechten hiervoor, zodat, als “de sleur” de hoek omkijkt, we volledig hiervan bewust zijn en met volle moed samen een nieuw pad inslaan. Ik heb er volop zin in!

Dikke kus,

Charlene

Liefste schatje,

Ik durf het zo te stellen dat je voor mij een verrassende droom bent! 😉

In mijn leven ben ik graag een bemiddelaar, iemand die altijd de harmonie tussen mezelf en andere mensen wilt bevorderen.
Vanuit dit standpunt heb ik altijd al gedroomd van een relatie zonder veel spanningen en waar we elkaar begrijpen zonder dat er conflicten heersen.
Ik krijg namelijk veel stress van ruzie en ik wil dit gewoon ten allen tijde vermijden.
Dus mocht je als mijn partner toch graag conflict willen opzoeken en je eigen gelijk doordrukken, dan zou ik ‘onder de sloef’ eindigen om de algemene vrede in ons huishouden te bewaren.

Dit hierboven indachtig heb ik het dus wel wonderbaarlijk getroffen met jou.
Je bent net als mij een bemiddelaarstype die kiest voor verbinding, eerder dan conflict.
Dit wil niet zeggen dat we het steeds eens moeten zijn met elkaar, maar door ons schrijven en praten met elkaar hebben we geleerd om heel liefdevol en spanningsvrij in relatie te staan.

Maar langs de andere kant vind ik het zalig dat je me kan verrassen met nieuwe aspecten die ik van je leer kennen.
Je liefde voor de natuur (planten en vogels), creativiteit en je drang om rust te zoeken in ons leven via mindfulness zijn verrijkingen voor mij waarvan ik enkele jaren geleden nog niet wist dat ze bestonden en hoe belangrijk ze zijn voor mij!

Ik besef dat je uniek bent voor mij en dat ik me geen beter toekomstig vrouwtje kan dromen!

Dikke kus,

Je schatje!

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: