advies

Welk advies zou ik mezelf vandaag geven? Hoe voel ik me daarbij?

Lieve jan,

Een doordenkertje…er gebeurt vandaag zoveel, de dingen zijn in beweging. Ik stel vast dat onze pot met vragen zo goed als leeg is (en dus bijgevuld moet worden). Is het werkelijk al zoveel weken, hebben we echt over al die vragen geschreven? Corona is alomtegenwoordig in ons leven. Mijn advies aan mezelf is dan: onderschat het niet! Ogenschijnlijk heb ik weinig last van al die maatregelen. “sterke leen” weet je wel, maar onderhuids is er onrust en opstandigheid. De impact op de wereld is groot en ik voel een sluipende angst. “Wanneer zijn mijn geliefden aan de beurt?” is een gedachte die ik niet toelaat maar die er hoe dan ook is. Sta stil leen, maak terug meer tijd. Kruip in je pen, reik naar mensen…Dat zie ik mezelf ook wel doen.

Op dit ogenblik is er de luxe wetenschap van vrije tijd, vakantie, uitgestelde vakantie. Uitgesteld daar zit de knoop en de onzekerheid. Ik snak naar ontspanning, wég uit dit huis, wég van de zwaarte van het werk, het verdriet, de wrijvingen, de ego’s, mijn ego… Zoek terug evenwicht. Duik in je opleiding en tracht daar ruggengraat te vinden. Maar ook volg nu maar gewoon je buikgevoel. Stop! met in concurrentie te gaan! Leen is goed genoeg.

Tussen ons gaat het met momenten zo moeizaam. Het maakt me bang voor de toekomst, onzeker ook. Grijp deze vrij-tijd aan om terug naar de verwondering te gaan, is dan het advies aan mezelf. Ik hoop dat het wandelen in de natuur ons daarbij een handje helpt en deze schriftjes natuurlijk. Mijn advies aan mezelf: Stap over je angst heen. Laat je niet verlammen. Stop met verdoving op te zoeken. Strooi jezelf ook geen zand in de ogen: er is werk aan de winkel. Vertrouw op de liefde, laat ze toe.

Ik lijk voor mezelf een strenge rechter te zijn. De vinger hoog geheven! Doe dit doe dat…Maar ik wil gewoon ook kunnen schuilen, schoonheid drinken, vreugde en verwondering opzoeken en vooral lachen… Daar zijn mensen en plekken voor. Jij bent er daar eentje van. De hemel klaart al een beetje op, gewoon door het neer te schrijven.

liefs

Leen

Liefste Leen,

Grappig, we hadden het er net over aan de ontbijttafel: Hoe belangrijk het is om in deze coronatijden “wendbaar” (Engels: “agile”) te zijn. Dat geldt voor organisaties maar ook voor mensen. Niet vastlopen in “Och en wee, het is toch erg! Het gaat zo moeilijk…” maar kijken naar wat nog wel gaat en andere nieuwe wegen zoeken. Om toch die droom, die ambitie, waar te maken.

De droom blijven zien, dat is de Don Quichote in mij. Dan heb ik het niet over vechten tegen windmolens, maar over hoop koesteren en kansen zien. Als vrijwilliger, professional, familieman, partner, wereldburger…kom ik allerlei zorgen tegen. En ja, die wegen op mij en geven me soms een gevoel van moedeloosheid en pessimisme. Dan loop ik wat gebukt en in mezelf gesloten, waardoor ik geen oog heb voor al het mooie en beloftevolle dat er toch ook is. Maar kijk facebook herinnert me dan aan Brené Browns prentje over de durf om te leven en te kiezen voor de kleurige kant van het leven.

Wees wendbaar, zet je koers uit en ga ervoor! is dus mijn advies aan mezelf. Voor mijn en ons leven op diverse vlakken. Ik word er zowaar strijdvaardig van, maar dan in de positieve zin.

Liefs

Jan

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: