blij

Wat maakt mij de laatste tijd blij?

Filip schreef:

Dag lieve Greet,

Ik kies deze vraag bewust omdat ik het momenteel niet gemakkelijk vind om blij te zijn (blijdschap te voelen). Met deze vraag wil ik naar de blijheid kijken omdat ik weet dat er vele redenen zijn om blij en dankbaar te zijn.

Here I go!

Zojuist aan tafel toen je te dicht bij mij zat, zijn we hier met humor mee omgegaan. Ik legde mijn hoofd op je schouders en het was een grappige situatie – ook voor onze meisjes. Dat vind ik fijn! Dat geeft me een blij gevoel, met z’n allen als gezin zo onze eigen humor beleven.

Ik ben ook blij dat ik mijn huidige job heb gevonden. Ik ben nog wat onzeker, zoekende, soms gespannen maar ik voel dat mijn hart bij onze vzw ligt en dat ik de kans krijg om daar iets moois uit te bouwen. Daar kan ik blij om zijn: dat het leven me naar deze job heeft geleid.

Gisteren had ik een half uurtje tijd tussen de hobby’s van de kinderen door. Ik ben even gaan joggen en ben blij dat ik die moeite heb gedaan. Het deed me deugd!

Zojuist bij het naar bed gaan, was ons R. heel tegendraads. Ze heeft een sterk en eigenzinnig karakter. Soms ook koppig en dat vind ik niet gemakkelijk. In het verleden verloor ik al te vaak mijn geduld en dan werd ik een boze en roepende papa. Deze avond is dat niet gebeurd. Ik heb mijn rust en geduld kunnen bewaren zoals ik het nog nooit tevoren heb kunnen doen. Dit ondanks verzet van onze dochter. Amai het heeft wat van me gevraagd maar ik ben heeeel blij dat dit zo goed is gelukt. Ik hoop dat ik dit in de toekomst ook zo kan blijven doen. Alleszins de eerste stap is gezet!

Kus, ik zie je graag,

Filip

Greet schreef:

Lieve Filip,

Wat kost het me moeite om in mijn pen te kruipen de laatste dagen. Ook al weet ik dat het mij/ons deugd doet. De vele vroege shiften doen mij ’s avonds snel naar de warmte van m’n bed verlangen. Ook de eerste echte koude ochtenden op de fiets zijn effe wennen. En tóch doet het deugd om bij het krieken van de dag, de koude wind in mijn gezicht te voelen. Te voelen dat ik leef en dit kan!! Dat maakt mij eigenlijk al heel blij én dankbaar. Ik begin te werken met een fris hoofd, goedgezind en energiek.

Wat maakt mij nog blij? Het thuiskomen…. Als ons K. in mijn armen vliegt aan de schoolpoort. Dat voelt heerlijk. Zonder schroom voor de omstaanders krijg ik steevast elke dag een lange knuffel. De genietende geluidjes erbij. Daar kan ik alleen maar van glimlachen en blij worden!

Als we gisteren aan tafel zaten en we maakten plezier samen. Als gij uw gezicht dan in mijne nek kroelt en kust. Daar word ik heel warm en blij van. De speelsheid. Ik hou van deze gestolen momenten.

Ik kan mij ook kinderlijk blij voelen als ik met mijn vriendinnen op weekend kan gaan, een culturele uitstap of een koffiedate met een fijne persoon. Ik kan daar zo hard naar uitkijken en aftellen. Ik voel me dan net een kleuter die voor het eerst op schoolreis mag. Zo voelt het. Het kriebelt dan en ik voel me bijna uitgelaten. Hopelijk kan het snel weer, die uitstapjes en ook de fijne familiemomenten. Allemaal rond 1 tafel, dicht bij mekaar. Daar droom ik nu van, verlang ik naar. Eens leek het zo vanzelfsprekend…Ik maakte me soms zelfs zorgen als we een verjaardagsfeest hielden of iedereen wel genoeg plaats had om te zitten. Meestal belanden we allemaal rond onze livingtafel. Heerlijk!

Ik kijk ook uit naar morgen. Samen vrij en samen thuis zijn. Samen wat tuinwerk doen, eindelijk mijn bloembollen planten. Mijn handen in de aarde en in de pauze een goeie koffie met u. Daar kijk ik naar uit! Met die gedachten glimlach ik nu al en ga ik tevreden slapen.

Met veel liefs,

Uw vrouwke

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: