feest

Wat beleef ik als ik terugdenk aan het Encounter-feest?

Lieve Jan,

Eerlijk is eerlijk, in de aanloop van het feest vond ik mezelf terug achter de strijkplank denkend: “Hoe komt het toch dat ik hier sta tafellakens te strijken!” Waarom? Hoe? Wie anders? Ik foeter een beetje in mezelf maar ik weet ook dat ik niet anders kan of wil. Het is me immers met de paplepel meegegeven, de roep “de gemeenschap gaat voor, daarvoor zet je je eigen besognes opzij”. En inderdaad niets zo fijn als samenwerken en samen vieren! Ik zie het mijn ouders nog doen voor de jaarlijks weerkerende Vlaamse Kermis van de scouts. Dagenlang hard werken: opbouw-feest-opruim, en veel plezier en voldoening genereren.

Wat een prachtig Encounter-feest is het geworden! Wat een mooie en blije mensen hebben we mogen ontmoeten. Hoe zalig die warme zon in combinatie met het spontane gezellige ontmoeten van oude bekenden. Vieren, dat hebben we zeker gedaan! Met een mooie dialoog en ontmoeting rond de tafel. Het thema ‘beweging naar verbondenheid’ werd realiteit in het tafelgesprek. Het was een warm en kwetsbaar ontmoeten. Je wel en wee delen met elkaar in de intensiteit van de kring rond de tafel, met een lach en een traan. Dankbaarheid voor het enthousiasme van de pioniers, terugblikken: zeker. Maar ook naar de toekomst kijken deden we in de misviering. En toen was het feest! Heerlijk spontaan werd er gedanst, gespeeld, gebabbeld, genoten. Ik voelde me als een spinnende poes. Die dag voelde ik me doodgewoon blij, opgetogen en fier een deel te mogen zijn van de gemeenschap.

En het feest zindert nog na in zonnige momenten tussen ons twee. Ik voel me dichter bij jou, meer open, meer verbonden en dat straalt door naar de mensen rond ons. Een warm genegen gevoel zo na het feest. Ik weet weer waarom ik mezelf terugvind al strijkend…

liefs

Leen

Lieve leen,

Een warme zonnige dag met warme blije mensen. Zo gaat het feest van “50 jaar Encounter” in mijn herinnering blijven. Het mocht eindelijk weer, elkaar ontmoeten in een grote groep. We waren met zo’n 170 om het ook echt te doen en dat gaf veel emoties. Vooral blijdschap met de uitroep “Wat fijn om jullie weer te zien!” Maar hier en daar werd er ook een traan weggepinkt, werden zorgen en verdriet gedeeld. Samen met jou maakte ik het mee, maar ook op mijn eentje door de lens van mijn camera. Als het me lukt de sfeer, de spirit van zo’n bijeenkomst vast te leggen, voel ik me gelukkig, in de flow van het creatieve werk. Achteraf is het nagenieten bij de mooiste beelden, die de intense momenten laten herbeleven. De lezing door Piet en Chris bvb., het samen zingen, het dansje van Hildegarde en Johan, de stilte tijdens het samen schrijven van onze dialoog…

Hoe mensen samen een feest maken, is iets wat me bijblijft. Opbouw, hoogtepunt, afbouw. Deze keer leek het nog vlotter en natuurlijker te verlopen dan anders. Misschien komt dat ook door het “opnieuw mogen na lange tijd” het bijna verwonderd ontdekken dat we het nog in de vingers hebben.

Het oude versje komt in me op: “Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is ’t leven zoet, waar men stil en ongedwongen, alles voor elkander doet.” Is het geen wonder hoe helpers de handen in elkaar slaan, elk vanuit eigen goesting en kunnen. Elkaar verstaan, het werk zien, de puzzelstukjes ineen doen passen tot een geweldig deugddoend resultaat?

Voor mij is de slotsom: dit kost energie maar geeft ook energie in veelvoud! Andermaal werd aangetoond dat samen beweging maken en vieren iets wezenlijks is. Mijn stille wens is dat we ook volgend jaar op een Encounter-feest samen de lente kunnen vieren.

liefs

Jan

Meer foto’s & filmpjes? Surf naar de feestpagina!

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Eén opmerking over 'feest'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: