herfst

Herfst als thema bracht ons beiden bij herfst in ons leven? Het schrijven van onze brief verliep voor de een al vlotter dan voor de ander… Maar het was onze dialoog na de brieven, het stilstaan én (be)vragen van elkaar dat ons een mooie herfstige oogst opleverde. Wat associeer jij met herfst?

Lieve Jan,

Als het buiten druilerig en nat is, zijn de ochtenden grijs en mat en killig. Ook al schijnt de zon op dit moment, ontbijt op ons terras zit er niet echt meer in. Dat is afscheid nemen van de zomer, het roept een gevoel van verlangen, nostalgie op. Het licht is anders en ik treur een beetje om de zomer die onherroepelijk voorbij is. Maar de herfst heeft natuurlijk ook veel schoons te bieden: noten, paddenstoelen, kastanjes, boswandelingen, onstuimige herfstwinden, zalige zonnige dagen en bovenal een kleurenpracht. De natuur geeft ons nog een laatste oogst.

Ben ikzelf nu in de herfst van mijn leven? Alles in mij komt in opstand bij die gedachte maar E. drukt me al lachend met de neus op de feiten: “I hate to break it to you mama, but it’s a fact you can’t ignore!” Slik, lastig maar waar. Ik ontdek dat ik niet zo hou van het beeld van een cirkel, dat is teveel herhaling. Geef mij maar een spiraal, die loopt door. Terugkijkend op mijn leven ben ik blij met wat ik zie aan spiraal:-) Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, domme dingen gezegd en gedaan, blutsen en builen die hun afdruk nalaten maar dat alles heeft me wel hier gebracht. Een hoop ballast is ook weg. Op een of andere manier voel ik me vrijer. Ik durf en kan meer mezelf te zijn, ook al zijn mijn scherpe kantjes er nog steeds. Ik neem me voor te genieten van de Indian Summer (de vrijheid ervan te voelen) én de onstuimige wind te omarmen (ook die geeft vrijheid).

liefs

Leen

Liefste Leen,

Herfst maakt mij over het algemeen blij omdat het oogstseizoen is, vol vruchten en kleuren. Zo hebben we dit jaar de mooiste bewaarperen ooit, groen met donkerrode blos, en véél! Ik hou van de herfstzon die licht en warmte brengt na de koele ochtend. Het herinnert me aan mijn jeugd, het vrije en verwonderde ronddwalen in het bos terwijl mijn ouders en grootouders op de akker de witloofwortels oogstten. Dat ik dit jaar voor het werk enkele voedselbossen help aanleggen is geen toeval! Ik prijs me gelukkig met die job, het geeft voldoening als ik een groep vrijwilligers kan begeleiden om hun droom waar te maken.

De sombere gevoelens zijn er ook wel, zoals melancholie bij het terugblikken naar vroeger. Want ja, de herfst van ons leven is daar en brengt vele vragen met zich. Hoeveel jaar nog werken? Ga ik lang gezond en actief blijven? Jonge mensen spreke veel over de werk-leven balans, hoe zit dat bij mij en bij ons? Goed dat we daarover konden praten tijdens een wandelingetje eergisteren. Het brengt me bij mijn verlangen naar evenwicht en afwisseling in het leven. Nog veel dingen realiseren, ja graag, maar ook tijd voor rust en ontspanning. Het blijft een uitdaging voor mij en voor ons samen.

Liefs,

Jan

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: