terugspoelen

Michelle:Ik vind het interessant om mensen te horen zeggen dat we uit de covid pandemie komen. Zéker, de cijfers dalen, ziekenhuizen zien minder sterfgevallen en hebben meer open bedden. Maar, voor sommigen onder ons is covid springlevend… Wij verkiezen om een spelletje te spelen dat we “terugspoelen” genoemd hebben.

Chris: Om ons spel te begrijpen, moeten we je vertellen waarom het is uitgevonden en dan moet ik je het verhaal vertellen van mijn broer. David, mijn broer van een andere moeder, we haalden samen kattenkwaad uit, we waren als twee handen op een buik. Hij was mijn maatje mijn boezemvriend. David was ongelooflijk sociaal, je kon altijd op hem rekenen! Hij deelde wat hij had, ook al belde je hem in het holst van de nacht, hij stond voor je klaar. Hij maakte tijd voor je, schoof alles opzij, je kon erop rekenen, hij was er als je hem nodig had.

Michelle: Toen ik David voor het eerst ontmoette, kon ik niet geloven dat hij en mijn man elkaar nog niet hun hele leven kenden. Ze lachten voordat de ander een grap kon afmaken, ze haalden met iedereen streken uit en samen waren ze meedogenloos in hun plagerijen aan mijn adres.

Chris: Toen David’s moeder (mijn mama uit Arizona) me belde om me te vertellen dat David was overleden als gevolg van covid-complicaties, voelde ik de lucht uit mijn longen stromen, mijn ogen vulden zich met tranen en mijn vuisten klemden zich zo vast dat het leek alsof de enige manier om ze los te laten was om iets kapot te slaan. Ik begon een soort mentale checklist af te vinken: David was jong – check. David was niet opgenomen met covid – check. David testte negatief nadat hij covid had gehad en was weer aan het werk – check. Ik was verbijsterd, wilde het gewoon begrijpen.

Michelle: Toen Chris me vertelde over David, keek ik hem aan alsof ik verwachtte dat een van zijn domme grappen zou volgen. Toen dat niet gebeurde, begon ik me af te vragen of dit geen raar karma was. We hadden net de avond ervoor iemand verteld hoe dankbaar we waren dat we weliswaar verschillende mensen kenden die covid hadden gehad, maar dat er niemand was overleden. Op dat moment zei ik tegen Chris: “Laten we terugspoelen. Laten we teruggaan naar een moment voor dit moment, waar David bij is. Vertel me over een goede tijd, nee vertel me de beste tijd die jij en David samen hadden.” Chris vertelde me drie verhalen, bijna achter elkaar, die het beste, nee het beste, nee echt het beste verhaal waren.

Chris: Op 21 april 2021 gaven we ons spel officieel een naam, maar we realiseerden ons ook, dat we dit spel al eerder hebben gespeeld. Toen mijn vader overleed, toen Michelle’s oma overleed en zelfs toen onze geliefde mopshond van 12 jaar overleed. We noemden het toen niet “terugspoelen”, maar zoals ik het me nu herinner, vroeg Michelle me toen ook om aan een speciale tijd te denken met elke persoon (of huisdier) die we verloren hadden.

En ook al voelt mijn hart nog steeds de pijn van hun verlies, wanneer Michelle mij de ruimte geeft om enkele van mijn dierbare herinneringen te delen, laat ik haar toe mij op een nog dieper niveau te leren kennen, als een zoon, als een broer, als een beste vriend. Dat is troostend en helend. De pijn en het verdriet blijven met me meelopen, maar het vertellen van die verhalen geven me verbondenheid. Verbondenheid met diegene die ik zo mis, en verbondenheid met Michelle.

Michelle: Wij geloven dat het einde van de covid pandemie er voor iedereen anders uit zal zien en natuurlijk kan geen enkele hoeveelheid “terugspoelen” de tijd daadwerkelijk terugdraaien. Maar we hopen dat deze tip je helpt en je eraan herinnert hoe belangrijk en vitaal het is dat we degenen die we liefhebben stevig vasthouden. Dat we niet vergeten hen vaak vertellen hoe geliefd ze zijn, en dat we vaak herinneringen delen aan onze geliefden van wie we afscheid moesten nemen.

met dank aan thecouplespost

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: