Kerstmis?

liefste Leen,

Ik hou van de kerstperiode, het is een feest om naartoe te leven in deze donkere dagen van het jaar. Binnenkort gaan de dagen alweer lengen, meer licht dus, daar kijk ik naar uit. In de natuur is er ook al dat voorzichtige toeleven naar de lente. De kippen leggen hun eerste eitjes na de rui en aan de bomen zijn nieuwe knoppen duidelijk zichtbaar.

Samen naar kerst toeleven gaat moeizaam dit jaar, we hebben beiden hard gewerkt de voorbije weken. We konden niet naar de adventsvieringen, gelukkig was er de doopviering van onze kleindochter Salome en vandaag lukt het toch om naar de kerk te gaan. Het gemeenschapsgevoel daar, het samen zingen en de hoopgevende bijbelverhalen doen me deugd. Het is als tegengif voor de wanhoop die me overvalt als ik naar de wereld kijk vol geweld en vernieling. Dan kan ik me echt machteloos voelen.

Vanuit die machteloosheid ben ik soms geneigd te zeggen “Het heeft geen zin, het gaat niet lukken om het tij te keren.” Maar dan is er Kerst en het geloof dat vanuit dat weerloze kindeke Jezus, met gewone ouders en tussen eenvoudige herders toch een gans nieuwe beweging en hoop ontstaan is. Deze adventstijd herinnert me daaraan en geeft me moed, om te proberen het kleine goede te doen. Dag in dag uit, zo goed als ik kan en graag samen met jou, mijn maatje Leen.

Liefs

Jan

Lieve Jan,

Natuurlijk is er de gezelligheid van de lichtjes, zij er de familietradities zoals kerstkoekjes bakken om in de kerstboom te hangen en zelfgemaakte cadeautjes. Dat is de warme verbondenheid binnen ons gezin. Maar vandaag op dit moment verbind ik Kerst toch in de eerste plaats met ‘hoop genereren’. In de donkere dagen zijn er lichtpuntjes: de warmste week, of Esther Perel die het focust op hoop en hoe hoop verbonden is met geloof en vertrouwen…

Want het zijn inderdaad donkere dagen. Tussen ons loopt het moeizamer dan ik zou willen. Dat is verdrietig en lastig en dan is er de harde wereld daarbuiten. Soms kan ik hierdoor zwarte gedachten krijgen én schuldgevoelens. Was het niet mijn generatie die het tij moest keren? Gingen wij niet anders gaan leven? Op zo’n momenten van zwartgalligheid kan wanhoop me overvallen. Dan lijkt Kerst veraf en tegelijk is het voor mij ook een oproep. Een appél om bewust dat goede op te zoeken. Desmond Tutu zegt het schoon:

Hope is being able to see that there is light despite all of the darkness

Kerst wordt dan tegengif, wordt dan elkaar helpen om het licht te zien. Want het is er natuurlijk wel in grote en kleine dingen. Ik droom van een nieuwe traditie rond de tafel. Waar iedereen zegt wat voor hem/haar hoopvol is op dit moment. Zo kunnen we elkaar bemoedigen en inspireren 🙂

liefs

Leen

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: