vrijen helend

Een prachtig aspect van ons vrijen is de emotionele binding die zo’n geschenk is voor onze relatie. Deze intieme band kan genezing mogelijk maken na een conflict en zelfs midden in een conflict. Vrijen kan als een dans zijn, waarbij de een doorgaat terwijl de ander aarzelt. Vaak vind ik dat vrijen me opent voor intimiteit, terwijl Mary Frances vindt dat ze intimiteit moet ervaren om open te staan voor vrijen.

Vrijen is vooral gevoelig wanneer we emotioneel ver van elkaar verwijderd zijn of wanneer onze relatie in een dipje zit. Soms raken we verstrikt in de hectiek van de dag. Tijdens de vakantie dagen genoot ik met volle teugen van de tijd met familie. Maar na hun vertrek begon ik me eenzaam te voelen en niet meer synchroon met Tom. Onze gebruikelijke ritmes waren verstoord en de stress van de terugkeer naar het werk maakte het nog moeilijker. Ik merkte dat ik Tom de schuld wilde geven van mijn eenzaamheid en van het feit dat mijn behoeften niet werden vervuld. Ik wilde weer synchroon lopen en ik voelde een soortgelijk verlangen bij hem.

Hoe te beginnen? We zijn zo verschillend wat betreft onze behoeften aan intimiteit en verzoening. Tom is degene die gewoonlijk vergevingsgezind is. Deze keer zou het anders zijn en reikte ik uit om met Tom te vrijen.

Toen Mary Frances uitreikte om de liefde te bedrijven voelde ik me verrast. Ik voelde me geïntrigeerd en aangetrokken. Onze vrijpartij bracht een band tot stand die me opende voor een diepgaand gesprek over de gebeurtenissen van de afgelopen weken, en het verband met uitstapjes en vakanties uit het verleden. Ik kreeg meer begrip voor Mary Frances’ eenzaamheid en haar behoefte aan intimiteit. We werden weer elkaars vertrouwenspersoon en dat maakte vele andere gesprekken mogelijk.

Vrijen kan ons in die intieme ruimte brengen om onze pijn als geliefden te helen. We beseffen allebei dat het belangrijk is om pijn en teleurstellingen niet onder de mat te vegen. Vrijen wist de behoefte aan bespreken en vergeving niet uit, maar kan ons openen voor dat gesprek. We worden er zachter door, waardoor we beiden kwetsbaar kunnen zijn en ervaren dat we genereus kunnen geven en vergeven.

dit is een bewerking van thecouplespost

Foto door u0410u043bu0451u043du0430 u041cu0438u0440u043eu043du0435u043du043au043e op Pexels.com

Verbonden en toch vrij leven met je partner. Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie? Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie! Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel: Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders geven; Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op en die inzichten deel je met partner. Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: