energie

Waar krijg ik energie van en wat geeft me plezier? Hoe beleef ik dat?

Filip schreef:

Dag Greetje,

Mijn dagen lijken soms zo wazig … Als Ik even weg kan van de dagelijkse routine, het thuis zijn de hele tijd, dan geeft me dat energie. Toen ik met Daniël ging wandelen, gaf me dat veel energie. Dat fysieke, daar klaart mijn hoofd van op. (En toch stel ik sport en beweging al te vaak uit, waardoor ik de lethargie moeilijk kan doorbreken).

Als we hier in huis met z’n allen op dezelfde luchtige golflengte zitten, dan is dat plezierig. Lachen met de meisjes om heel onnozele en kleine dingen, en samen het zotteke uithangen.

Als ik een fijn, diepgaand gesprek heb met jou, met mijn zus of met vrienden, dan geeft dat energie.

Wat me ook energie geeft is wanneer ik me iets voorneem en het lukt dan ook. Bijvoorbeeld me voornemen om vroeg op te staan en zo wat rustige tijd voor mezelf hebben. Dat doet deugd.

Wat me zeker veel energie geeft is ervaren dat we een team zijn als koppel. Vaak is dat niet eenvoudig, maar als het lukt, dan voel ik me sterk, energiek en gelukkig. Alsof we samen heel veel aan kunnen. Soms staan we hier ver van af en zijn we elkaars grootste criticasters. En dat vraagt dan veel energie. Maar ik geloof dat we vaak een team kunnen zijn en ik hoop dat we hier nog sterk in kunnen groeien.

Kus,

Filip

Lieve Filip,

Waar krijg ik energie van? Het zit vaak in de kleine, onverwachte dingen en momenten. Spontaan denk ik dan aan de ochtenden (waar ik me het minst energiek voel – ik ben geen ochtendmens). Ik voel me dan vaak negatief en durf te piekeren in de vroege ochtenduren. Ik ruik de koffie en kijk al uit naar de eerste warme tas en jouw vraag: Koffie Greetje? Als ik beneden kom en ik ook nog word ontvangen met een dikke knuffel van ons Klaartje. De blijdschap op haar gezicht omdat ik er ben, haar oogjes die fonkelen. Op een vrije dag, aan het ontbijt kan ik echt ontdooien en genieten van ons alle 4 aan tafel. De eerste babbels, plannen die gemaakt worden, wat plagerijen. Deze momenten doen mij dan weer goesting hebben om aan de dag te beginnen. Dat geeft energie!

Verder is het op dit moment soms moeilijk voor me om te voelen wat ik echt nodig heb om energie te krijgen. Ik word veel afgeleid en voel me op vele fronten ‘nodig’. Ik mis vooral stiltes, alleen-momenten, eens flink kunnen doorwerken – poetsen zonder toeschouwers. Bewust kiezen voor iets wat me deugd kan doen….Toch nog ne moeilijke. De dag bolt verder en voor je het weet is het avond.

Het schoolwerk van Riet vraagt nu veel energie van mij, op de dagen dat ik vrij ben. Als ik er dan voor kies om met haar 3 rondjes hard te gaan fietsen, dan doet dat goed. Ook naar het werk fietsen is voor mij nu heel erg genieten. De ochtend-frisheid en wakker worden in de natuur is heerlijk. Ik neem bewust het bospad naar het werk. Op het werk kan ik mij heel hard amuseren en ik vind het zalig om in de verloszaal te werken. Ik kom vaak met meer energie thuis! Wat een zegen!

Na zoveel weken in onze bubbel te vertoeven kijk ik er ook heel erg naar uit om eens uit te breken. Om Nele eens te zien en bij te praten, om eens te gaan wandelen met Moeke, een koffie te gaan drinken met Kris/Mieke, om met z’n tweetjes eens een lange wandeling te maken in de Ardennen. Zo veel thuis met de meisjes, dat vraagt toch veel van ons. Ik ben je heel dankbaar dat je zo goed zorgt voor hun als ik werken ben, voor je geduld en ook creativiteit om er iets van te maken in deze toch-wel-speciale en onzekere tijd. Ik zie je graag!

Kus,

Greet

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: