dank

Drie dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben…

Lieve Leen

Tja de dag is nog jong want we hebben ons ontbijt net achter de kiezen. Samen met jou ontbijten op zaterdag, met verse koffie, broodjes en een koffiekoek van onze heerlijke bakker. Daar ben ik wel dankbaar voor. Omdat het smaakt, omdat het rustig is, omdat er tijd is om even bij te praten. Als we hier zo samen zitten op ons bijna zomers terras, dan klopt het plaatje voor mij. Wat zijn we toch geluksvogels dat we hier samen kunnen zitten en genieten van… het gewone.

“ik zag je op ROB tv met je uitleg over regenwater in de tuin. Alle beetjes helpen hé!” zei de bakkersvrouw. Het was een compliment én een erkenning van wat ik probeer te doen voor klimaat en ecologie. Dan ben ik weer die kleine jongen die zich voelt groeien dankzij de positieve en vriendelijke bevestiging.Ik wordt er opgewekt van en mijn drive en motivatie krijgen een boost: ja ik zal mijn best blijven doen. Wat niet altijd evident is, want de voorbije week duiken her en der in mijn omgeving spanningen op. Meestal tussen mensen die het heel goed voorhebben, maar ze botsen op hun verschil in visie, stijl,temperament. Tja dan kan ik weer de rol van bemiddelaar gaan opnemen. Best vermoeiend. Soms denk ik geërgerd: “Waarom moet ik dat weer oplossen, kunnen jullie zelf niet wat zorgzamer samenwerken?” Gelukkig is het nu weekend en gaan we straks onze dochter en haar man helpen verhuizen. Gewoon constructief met dozen sleuren, daar ben ik dankbaar om!

liefs Jan

Lieve Jan,

Dankbaarheid ik las er deze nog een tekst over van Mia Leijssen…Het zit hem toch vaak in kleine dingen toch? Kijkend naar het hier en nu ben ik dankbaar voor het zonnige ontbijt op ons terras. Rust en ruimte ook tussen ons en dan is het fijn praten. De zon de vogelgeluiden, de weelderige aanblik van onze tuin…Ze doen me beseffen dat ik me meer bewust mag zijn van mijn omgeving. Op vakantie zou er lyrisch over gesproken worden, maar hier loop je er makkelijk aan voorbij. Maar vandaag niet dus! Mijn ogen laven zich aan het groen, de uitbundigheid van de rozen, de stilte van het vijvertje…

Dankbaar voel ik me voor het broze leven in mijn armen. Ik krijg daar kippenvel van. Het besef van de broosheid maakt de dankbaarheid groter. Ik voel mezelf verdrinken in de klare kijkers en ben volmaakt tevreden met die baby in mijn armen.

Vandaag ben ik ook blij met het vooruitzicht op een dag van verhuizen. Samen de schouders eronder! Dat wordt vast leuk. Ik verheug me erop. Het is de start van iets nieuws. Belofte en toekomst zit erin en dat wekt mijn nieuwsgierigheid. Want wat is leven anders dan onderweg zijn? Ik hou van de beweging, de uitdaging, het ongekende. Hoe saai en beklemmend zou het zijn mochten we de toekomst kennen!

Soit dat alles maakt dat ik blij met jou aan het ontbijt zit vandaag. Dankbaar voor wat er is en nog komt.

Liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: