herinnering

Toeval bestaat niet…deze week toverde onze coronapot nog maar eens de gepaste vraag tevoorschijn. Het was fijn schrijven en voorlezen, curieus hoe daarna toch nog een laagje dieper wordt blootgelegd in het elkaar ‘bevragen’.

Wat is je liefste herinnering en wat beleef je daarbij?

Liefste Leen,

Nu we de mijlpaal van 35 jaar huwelijk naderen, komt de herinnering aan vorige mijlpalen boven. Het idee was/is dat we om de 5 jaar iets speciaals te maken van die verjaardag door samen een verre reis te maken, op avontuur te gaan. Zo stapten we 2 weken van Oviedo naar Compostella en trokken we op eigen houtje door Bali (deze keer wordt het een weekendje Brugge om evidente redenen, de verre reis komt nog).

Die ‘jubilea-reizen’ geven me goede herinneringen van samen op weg zijn, met open geest en zintuigen voor de omgeving, de mensen en… voor elkaar. De favoriete herinnering is Prana Dewi, waar we enkele dagen doorbrachten in een eenvoudig vakantiehuisje tussen de rijstvelden en al wandelend de omgeving verkenden. We waren daar zo intens verbonden met elkaar! Als ik eraan terugdenk voel ik me gelukkig en blij en verlang ik terug naar die plek. Zo sereen, zo magisch. Twee keer naar dezelfde plek gaan doen we niet, er zijn nog zoveel mooie plekken en mensen. Maar Prana Dewi is toch meer dan een herinnering. Want soms als we terug die verbinding en energie voelen tussen ons zegt nu eens de ene, dan de andere: “Dit voelt als Prana Dewi.”

Benieuwd wat jij schrijft!

Jan

Lieve Jan,

Er zijn er vele… we hebben al een groot stuk van ons leven samen achter de rug. Morgen 35 jaar getrouwd, hemeltjelief wat is er veel gebeurd in die jaren! Waar zijn de Jan en Leen van op die trouwfoto naartoe? Ze zitten gelukkig nog altijd in ons, met ondertussen wat meer wijsheid? Het schaven en schuren tussen ons heeft wel zijn werk gedaan… Maar ik ben blij dat ik in jou nog altijd die jonge man met de vrije geest en poëtische blik kan terugvinden. Maar ik dwaal af, mijn favoriete herinnering is onze vakantie in Indonesië, maar bepaald de rust en schoonheid van Prana Dewi. Het is moeilijk om er woorden aan te geven maar ik weet zeker dat jij onmiddellijk weet wat ik bedoel. Er was tijd om te herbronnen, te vrijen en te spelen. Tijd om te lezen, tijd om de schoonheid van het landschap in te drinken. Maar bovenal was er harmonie en verbondenheid tussen ons. We hebben toen elke dag brieven naar elkaar geschreven en op die manier ook dieper in ons leven en persoonlijkheid gegraven. Niet altijd makkelijk om elkaar je diepste kwetsbaarheid te laten zien. Maar die plek had iets meditatiefs en helends. Misschien, hoogstwaarschijnlijk heeft dat in mijn herinnering een extra gouden randje gekregen. Niet erg, het is een gevoel dat ik graag koester. De dingen in harmonie zoals in dat gedicht van Herman de Coninck

De ene horizon kijkt klaar
in de andere.
Alle dingen zien elkaar
en dit is goed als een gezin aan tafel,
wetend : iedereen is daar.

Het geeft me goesting om te leven. Liefst nog lang samen met jou!

Liefs,

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: