bezig

Wat heeft mij de laatste dagen het meest bezig gehouden? Wat voel ik hierbij?

Filip schreef:

Dag lieve Greet,

Vorige week ben ik terug actief beginnen solliciteren. Dat houdt me bezig. Ik keek er naar uit om dit terug aan te pakken en ik merk dat ik hier nu klaar voor ben. Ik ben veel meer dan voordien in het reine met mezelf en met mijn loopbaan tot nu toe. Ik maak er de laatste tijd werk van om mijn “waarde”, inzet en kwaliteiten af en toe neer te schrijven. Ik kan ook beter aanvaarden dat ik niet perfect ben of moet zijn om waardevol te zijn.

Het lucht me op om vast te stellen dat mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde gegroeid zijn in de afgelopen maanden. Ik kan milder naar mezelf kijken. Er is minder schaamte en negatieve gedachten. En ik heb terug vertrouwen in mijn werk-toekomst.

Amai, ik besef nu dat ik een tijdje geleden wel erg diep zat op dat gebied. Dat ik dit toen met jou kon delen heeft me alleszins hard geholpen om niet bij de pakken te blijven zitten.

Ik ben dus terug bezig met actief naar werk zoeken: vacatures zoeken en beoordelen, mijn cv op punt krijgen en de juiste woorden vinden voor mijn motivatiebrieven.

Hoe beleef ik dit? Nog wat onzeker en onrustig. Een beetje bang dat ik het toch nog zou laten liggen en dat ik niet genoeg discipline zou hebben om door te zetten. Soms ben ik gespannen hierover.

Maar evengoed hoopvol en vastberaden! En blij dat ik het terug oppak nu. En met vertrouwen dat dit snel goed komt en dat ik hier mijn draai zeker in zal vinden.

Dank je voor de ruimte die ik van je krijg om mijn weg te vinden!

Kus,

Filip

Greet schreef:

Lieve Filip,

Ik heb de laatste dagen ongelooflijk veel flitsgedachten, bezorgdheden maar evenzeer dromen en plannen. Uitkijkend naar ons verlof. Ik kijk heel hard uit naar enkele weken vrij met z’n 4 na toch wel een lange werkperiode terwijl jullie met z’n drieën thuis waren. Anderzijds is het ook wel anders nu, omdat we geen reis gepland hebben. Het ‘uitkijken-naar’ is anders … En dat maakt mij dan wel wat rusteloos en onzeker. Ik zou graag wat kunnen ontspannen en de dagelijkse ‘huishoud-sleur’ loslaten. Iets om naar uit te kijken… Ik besef nu ook dat het zo leuk kan zijn om af te tellen naar, …. Vertrekken op vakantie, alles klaarmaken en op weg zijn. Corona steekt daar nu toch weer een stokje voor.

Wat kunnen we doen? Wat niet? Onze vrijheid in doen en laten wordt beperkt en dat maakt mij wat mismoedig. Ik had zo uitgekeken naar ons weekendje Antwerpen met z’n tweeën.

Ik wil samen met jou wel eens kijken naar fijne alternatieven, wandelen, fietsen, kamperen, op ons eigen terras zomeren … Ik hoop dat we er samen het beste van kunnen maken!

Verder ben ik de afgelopen dagen bezorgd om mijn misselijkheid en maaglast. Ik kan er moeilijk aan toegeven om even stil te vallen. En ik begin snel te doemdenken, voel sterk de drang om het stuk ‘gezondheid’ aan te pakken. Ik krijg het signaal van mijn lichaam dus wil ik daar graag naar luisteren.

Ik wil ook wat milder zijn naar jou toe, je wat ondersteunen in het solliciteren en de zorg voor je mama. Geef maar aan wat je nodig hebt!

Nog 6 dagen werken! Ik tel af!

Liefs,

Greet

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: