wens

Wat wens ik jou toe en wat beleef ik daarbij?

Liefste leen,

Tijdens ons midweekje Zeeland met de kleinkinderen zag ik jou zorgeloos spelen op het strand. Het deed jou duidelijk deugd om het werk en de dagelijkse routine achter je te laten, door op te gaan in het moment. Dus wens ik je toe: méér van dat. Door de omstandigheden maken we geen grote reis deze zomer. Er zijn erger dingen dan dat, maar zo missen we wel het gevoel er eens helemaal tussen uit te zijn en écht te ontspannen. Hoe verder, na deze fijne minivakantie met onze schatten van kleinkinderen? We hebben nog twee weken verlof maar de context is niet bepaald feestelijk met de stijgende covid-cijfers en de impact op leven en werken. Het geeft me gemengde gevoelens. Vrolijk vakantie houden alsof er niks aan de hand is? Nee, dat kan niet, de bezorgdheid en onzekerheid kunnen we niet zomaar negeren. Anderzijds heb jij (en ik) toch die nood aan ontspanning en rust. Die nood wil ik graag lenigen in de weken die komen, mét oog voor de realiteit. Kortom: “laten we er het beste van maken!” Dat kunnen we wel denk ik. Ook in moeilijke tijden lichtpuntjes zien en aangrijpen. Dus nee, ik wil me niet laten leiden door frustratie, maar integendeel samen met jou een mix zoeken tussen het nuttige en het aangename. Beetje klussen, enkele uitstapjes in eigen streek (per fiets) en land (met de auto). En vooral goed contact houden met elkaar en met onze kinderen, familie, vrienden. Via de telefoon, want live mag het voorlopig niet. Ik voel me daarbij vastberaden, want ik weet dat we dat samen kunnen en dat er in het gewone ook veel kansen liggen op verbondenheid en geluk.

Liefs

Jan

Liefste jan,

Er zijn natuurlijk veel dingen te wensen… In de eerste plaats wens ik jou rust en ontspanning! Rust in je hoofd voor de zorgen die zich daar de afgelopen maanden opstapelden. Teveel zorgen en stressfactoren die zich verdringen in je hoofd, denk ik dan. Werk – gezondheid – kinderen – vrienden – ouders – engagementen … ze zijn hier allemaal gepasseerd, en dan is er ook nog de liefde. Ben ik nu niet mijn eigen zorgen aan het opschrijven? Het zijn “onze” zorgen natuurlijk, de dagdagelijkse huis-, tuin- en keukenzorgen die langswaaien bij iedereen op een of ander moment. Daarbovenop kwam covid met extra restricties en stress. In de afgelopen maanden zijn we ook daaraan gewend geraakt. En het bracht niet enkel kommer en kwel: sommige contacten werden intenser, eerlijker als je wil. We startten met deze blog en hebben er plezier en deugd van. De “wereld” confronteert en activeert ook op allerlei vlakken: black lives matter, het klimaatdebat, economie, covid-perikelen… Ik zie dat het jou, mijn dromer & wereldverbeteraar, bezig houdt, vraagtekens laat zetten en onder al dat denken zit natuurlijk het voelen. Best vermoeiend! Dus wens ik je rust. Plekken en mensen, ontmoetingen en ervaringen die je ziel laten bijtanken. Zoals die prachtige tekst die onze Ierse vrienden Rose en Mike ons toestuurden! ik zet hem hier even integraal bij. Het leven, het gelukkig zijn is niet te vangen, maar ik wens je moed en levenslust om het leven ten volle te leven! Met ups en downs erbij 🙂

Worth a read whatever your faith or none 💕
*You can have flaws, be anxious, and even be angry, but do not forget that your life is the greatest enterprise in the world. Only you can stop it from going bust. Many appreciate you, admire you and love you. Remember that to be happy is not to have a sky without a storm, a road without accidents, work without fatigue, relationships without disappointments. To be happy is to find strength in forgiveness, hope in battles, security in the stage of fear, love in discord. It is not only to enjoy the smile, but also to reflect on the sadness. It is not only to celebrate the successes, but to learn lessons from the failures. It is not only to feel happy with the applause, but to be happy in anonymity. Being happy is not a fatality of destiny, but an achievement for those who can travel within themselves. To be happy is to stop feeling like a victim and become your destiny’s author. It is to cross deserts, yet to be able to find an oasis in the depths of our soul. It is to thank God for every morning, for the miracle of life. Being happy is not being afraid of your own feelings. It’s to be able to talk about you. It is having the courage to hear a “no”. It is confidence in the face of criticism, even when unjustified. It is to kiss your children, pamper your parents, to live poetic moments with friends, even when they hurt us. To be happy is to let live the creature that lives in each of us, free, joyful and simple. It is to have maturity to be able to say: “I made mistakes”. It is to have the courage to say “I am sorry”. It is to have the sensitivity to say, “I need you”. It is to have the ability to say “I love you”. 
May your life become a garden of opportunities for happiness … That in spring may it be a lover of joy. In winter a lover of wisdom. And when you make a mistake, start all over again. 
For only then will you be in love with life. You will find that to be happy is not to have a perfect life. But use the tears to irrigate tolerance. Use your losses to train patience. Use your mistakes to sculptor serenity. Use pain to plaster pleasure. Use obstacles to open windows of intelligence. Never give up …. Never give up on people who love you. Never give up on happiness, for life is an incredible show.

* Pope Francis

Laten we volgende weken gebruiken om samen te spelen en te genieten van de tijd samen. Laat ons elkaar opnieuw ontdekken. Laat ons samen gaan picknicken in het veld, laat ons een avondwandeling maken bij maanlicht, laat ons toekomst dromen en ondertussen liefdevol en zorgend aanwezig zijn voor wie ons lief is! Daar voel ik me hoopvol en optimistisch bij.

liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: