mooi

Als ik jou zou omschrijven aan een ander, wat voor moois heb ik dan te vertellen?

Greet schreef:

Lieve Filip,

Wat een moeilijke vraag vandaag voor mij. Ik heb het moeilijk met je de laatste dagen. Je onrust die ik voel, je kritische blik naar mij toe. Je boze reacties: je hebt weinig geduld met mij. Ik zie me dan wegkwijnen, eenzaam en onzeker, op de vingers gekeken. Het liefst van al zou ik nu alleen zijn.

Samen vakantie hebben is niet zo makkelijk hier in huis. Ik ben dan een mama die iedereen probeert gelukkig te maken. Als ik dan gisteren even kan vluchten in mijn boek, of vannacht alleen in de tent kan slapen, dan voelt dat goed, rustig, ongestoord op mezelf.

Maar goed, ik probeer te kijken naar het mooie wat er is, wat ik over jou zou kunnen zeggen aan een ander.

Ik zei het vorige week nog aan Nele; ik heb een bijzonder lotje getrokken. Geen gewone, doordeweekse saaie man. Ik vind je krullenbol mooi, tezamen met je sprankelende blik en je nieuwe bril heb je een karakterkop. Ik zie je nog toekomen op ons eerste afspraakje, nonchalant wandelend. Ne schone man!

Verder beschrijf ik je vaak als eigenzinnig. Je bekijkt de dingen op jouw manier. Je gaat niet mee met de stroom en dat maakt je bijzonder.

En dan het belangrijkste van alles: ik kan ten alle tijden helemaal mezelf zijn bij jou. Je kent mijn zorgende, enthousiaste en liefdevolle kant, maar evengoed mijn onzekere kwetsbare kant. Je stelt de juiste vragen waardoor ik vaak kan thuiskomen bij mezelf. Je bent empathisch en gevoelig. Ik voel me helemaal Greet bij jou en dat is goud waard.

Dankjewel daarvoor.

Dikke kus,

Greet X

Filip schreef:

Dag Greetje,

Vakantie allemaal samen, dat is soms moeilijker dan ik wil toegeven. Naast leuke momenten ook heel wat wrijving en ergernis.

Anyway: dat laat ik even los. Als ik over jou vertel aan anderen, dan ben ik vaak trots dat jij mijn vrouw bent. Want ik vind dat ik echt wel een supervrouw heb getroffen.

Je bent in de eerste plaats een ‘gever’. Je bent gul en zal makkelijk voorrang geven aan (het geluk van) de anderen. Als je cadeautjes koop dan is dat vaak heel rijkelijk en van harte. Wat je geeft is weldoordacht en je viert iemand graag uitbundig. Een ‘gever’, niet enkel materieel, maar zeker qua instelling en algemene houding.

Ik zou zeker vertellen dat je een liefdevolle, warme ne gezellige mama bent voor onze dochters. En dat je mijn strengheid op die manier goed kan aanvullen.

Heel sociaal ben je ook. Een trouwe vriend voor je vrienden, een lieve zus voor je zus en broer. Soms wat voorzichtig of onzeker omdat je heel graag hebt dat mensen blij en gelukkig zijn.

Ik zou ook zeggen dat ik je een hele mooie vrouw vind. En aantrekkelijk: echt om af en toe in te bijten J. Hmmm.

Je bent een hele goeie kok, gastvrouw en een zorgzame moeder en vrouw. Een echte verwenner!

Tenslotte benoem ik jou vaak als een gepassioneerde vroedvrouw in hart en nieren. Alsof je gemaakt bent om zwangere vrouwen te helpen op zo’n belangrijk moment in hun leven. Daar ben ik echt fier op!

Er valt nog veel goeds te vertellen: misschien in een andere brief.

Kus,

Filip

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: