september…

Hoe kijk ik naar september? Hoe voel ik me daarbij?

Greet schreef:

Lieve Filip,

1 September, een nieuwe start voor ons meisjes, eindelijk terug naar school. Ook voor jou een nieuwe job en uitdaging. Spannend!

Ik voel opluchting. Na zo’n lange periode thuis eindelijk weer perspectief en iets om naar uit te kijken. Ik ben ook blij dat ik de eerste schooldag thuis blijf en de rest van het gezin weer uithuizig is – het huis voor mij alleen. Rustig, geen vragen, geen verwachtingen. Effe gewoon genieten van die rust alleen. Eens gaan zwemmen, bvb, daar kijk ik naar uit.

De laatste weken van het verlof waren op een bepaald vlak onrustig. We waren snel geprikkeld en kort tegen elkaar. We hebben nu allemaal nood aan ons eigen ding denk ik. Het maakt me ook wat weemoedig en verdrietig dat we de vakantie niet zo positief konden afsluiten. Ik hoop dat we maandag met iets kleins – al is het maar een kort ritueeltje – de vakantie positief kunnen afsluiten.

Er sluipt ook wel wat angst door me heen. Hoe ga ik omgaan met jouw nieuwe start? Ik weet dat dat gepaard gaat met stress. Ik wil je niet betuttelen, ontzien? Dat deed ik in het verleden wel: jou ontzien en zo mijn eigen grenzen niet respecteren.

Ik kan het misschien aan jou vragen: hoe zou jij het graag zien dat ik hiermee omga?

Liefs, Greet

Filip schreef:

Dag Greetje,

De zomervakantie is bijna voorbij en ik voel me moe! Prikkels komen harder binnen en ik verlang naar tijd op mezelf. Geen vragen of babbels of opvoeden of bijsturen.

Op 1 september begin ik aan een nieuwe job. Maar ik voel me nogal leeg. Rationeel kijk ik erg uit naar die nieuwe start. Het plaatje lijkt te kloppen voor mij en ik heb echt veel zin om te starten en hier echt iets van te maken. En ik kijk uit naar structuur in mijn werkdagen en – weken, naar ‘uit mijn kot’ komen, naar nieuwe mensen, indrukken, plannen maken, … actie!

Maar er is ook onzekerheid en faalangst. Ik heb niet altijd zo’n positieve kijk op mijn loopbaan (en mezelf) tot nu toe. Ik voel de onrust en ongerustheid, dat ik (weer) in dezelfde valkuilen ga stappen.

Naast deze gevoelens is er toch ook een groeiend vertrouwen in mezelf. Ik ben ouder en wijzer en zie dat ik toch al meer handvaten heb gevonden om dichter bij mezelf te blijven en mijn noden en grenzen te bewaken.

Kortom: ik wou dat ik al bezig was!

Kus,

Filip

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: