bijzonder

De dag van vandaag…Wat maakt deze dag bijzonder voor mij?

Lieve Jan,

Dit vind ik een grappige vraag! Spontaan denk ik: “Gewoon deze vragen krijgen, ze dwingt me om stil te staan.” na een drukke werkdag , welgekomen. Het schoot vandaag door mijn hoofd dat ik het fijn vind de dingen in de vingers te hebben. Een intensieve zorg managen is iets heel anders dan werken voor het Kites-team waar we meer een coördinerende rol in de zorg hebben. Ik hou van beiden!

De realiteit dat het nu even strak werken is (omdat ik een aantal uren moet inhalen) is langs de ene kant balen, want veel vrije tijd of wij-tijd is er niet. Maar ik probeer het positief te bekijken. Door veel aanwezig te zijn, loopt alles vlotter, ontwikkel je een systeem, hoef je niet meer zoveel na te denken hoe of je de zorg gaat organiseren. Kortom ik kwam tot het besef dat ik hou van mijn werk.

Vandaag is het zondag en september… We verwachten straks onze kinderen in onze buitenkeuken. Dat maakt als je wil deze dag ook bijzonder. Ik kijk ernaar uit om hen te zien en gezellig te keuvelen. Gewoon samen zijn. Als we dan ook nog vuurtje gaan stoken ben ik helemaal in mijn sas. Dan wordt ik terug het scoutsmeisje. Het maakt me goedgezind en vrolijk, ontspant me vooral want aan de rand van mijn bewustzijn zweeft de herinnering aan lange warme zomerkampdagen in de vrije natuur.

Zorgen lopen er ook mee natuurlijk. Ik denk aan onze vriendengroep waarmee we jaarlijks een weekendje samenkomen. Gisteren vanwege corona, herleid tot een zoomsessie…Ik mis de vertrouwelijke babbels! Bijzonder toch dat deze groep na 32 jaar nog altijd jaarlijks samenkomt! Veel lief en leed gedeeld… ook al zien we elkaar maar eens per jaar, de connectie, de verbinding, de klik is er altijd ‘instant’ weer.

Speciaal is ook de vraag: wat brengt de dag, de toekomst jou?

Liefs

Leen

Liefste leen,

Het is een verwachting die vandaag bijzonder maakt, want straks komen de kinderen en kleinkinderen om samen rond de grote tuintafel te praten en te eten. Op afstand weliswaar, maar het zal toch fijn en gezellig worden. Ik kijk ernaar uit om met de kleintjes tomaten te plukken voor op de pizza en hazelnootjes te rapen en te kraken.

Bijzonder vandaag was mijn ambachtelijk werk deze voormiddag: honing in potten doen. het is een heel ritueel. Zorgvuldig de potten wassen, ze één voor één vullen, etiketten plakken en ze dan in onze honingkast zetten. Voorraad voor de winter. We zullen er ook onze kinderen en vrienden blij mee maken want er is genoeg. Dat stille werk maakt me rustig en geeft voldoening want het resultaat is zichtbaar en smakelijk!

Wat niet bijzonder noch aangenaam was dit weekend is het alleen zijn. Jij bent letterlijk en figuurlijk afwezig door je weekendwerk dat je vermoeit en opslorpt. “Ah ze schreef me een briefje,” dacht ik blij toen in in de keuken kwam deze ochtend. Maar het was een zakelijk “Wil je product voor de vaatwasmachine gaan kopen?” Ik bleef op mijn honger zitten en ons weerzien daarnet liep ook stroef, we lijken op twee snelheden te leven. Tja, dat hoort bij het leven. Ik hoop dat we straks toch wat dichter bij elkaar komen.

Liefs,

Jan

Onze brieven aan elkaar voorlezen en het “bevragen” daarna was ook bijzonder! We botsten op een blauwe plek tussen ons: Jans eenzaamheid tijdens het weekendwerk van Leen. De drive om alles georganiseerd te krijgen laat Leen voorbij hollen. Waar Jan gewoon een knuffel en nabijheid wil, zoekt Leen rust om bij te tanken. Herkenbaar en pijnlijk om er ook nu weer op te botsen. Maar ook goed om die onlustgevoelens tegenover elkaar te kunnen uitspreken. Die knuffel die willen we toch gewoon allebei!

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: