weer

Welk effect heeft het weer op mij en hoe ga ik daarmee om?

Lieve Jan,

Bij deze vraag moet ik een beetje grimlachen! Het werkschema laat weinig genieten toe… Spontaan denk ik: het weer heeft altijd een groot effect op me. Grijze regendagen kunnen me echt depri maken. Ik denk zuchtend aan de donkerte van de winter… Maar ik kan wel genieten van herfstige wandelingen (kleuren), vrieskou en sneeuw! Ik heb vooral licht nodig.

Ik geniet van de zon en de warmte van deze nazomerdagen. Ik trek dan mijn oranje jurk aan en voel me “anders”, opener, vrolijker, rustiger misschien ook wel. Ik geniet van het buitenleven, ons terras wordt goed gebruikt, kortom ik probeer positiviteit te genereren. maar vandaag ben ik moe… en heb ik het gevoel tekort te schieten. Het lijstje in mijn hoofd wordt langer en langer. Ik “moet”/ wil nog zoveel mensen contacteren en heb er fut noch energie voor. De zon van vandaag laat me doezelen, vermindert de onrust een beetje. In mijn bed is er de mallemolen van gedachten die niet te stoppen is. Ik zoek de uitknop en verlang naar rust en vakantie. We hadden het daarnet nog over onze uitgestelde stapvakantie naar Portugal. De onzekerheid of corona voor een tweede keer roet in het eten zal gooien.

Zon (vuur), water, aarde, lucht: die vier krachten maken het weer toch? Ik heb hier ergens nog een meditatief/creatief boekje over die 4 oerelementen, misschien moet ik dat eens terug opzoeken en werken aan evenwicht herstellen.

Ik ben behoorlijk afgeweken van het thema, maar al schrijvend kom ik bij wat ik nodig heb: evenwicht en respijt. de zon van de komende dagen zal mij/ons daar ongetwijfeld bij helpen.

Liefs

Leen

Liefste Leen,

Het herfstweer maakt me nostalgisch want als kind was ik in deze tijd van het jaar zowat elke woensdagnamiddag en zaterdag buiten. Met ouders en grootouders naar het veld om het loof van witloofwortelen te snijden. Maar ik ontsnapte algauw naar het bos vol kastanjes, hazelnoten en paddenstoelen. De ochtendkou, het gouden zonlicht… Later kwamen we dat terug tegen in Zimbabwe: die weldadige warmte van een laagstaande zon en hoe in de dorpen vogels, vee en mensen verstillen. Want de dag is bijna voorbij, het is goed geweest, de rust van de avond en nacht is nu welkom. We hebben veel zo’n avonden beleefd samen, het zijn herinneringen om te koesteren.

Dat is het effect van goed weer op mij, maar weet je: het is bijna altijd goed weer. Zelfs als het regent vind ik mijn weg naar buiten om me nuttig bezig te houden of verwonderd te kijken naar de regen-natuur.

Maar als het dagenlang donker is en druilerig zodat mijn kleren nat worden op de fiets. Als ik ongerust ben aan het stuur op donkere natte wegen. Of in mijn bed luister naar de stormwind en hoop dat er toch geen schade is… Dan sakker ik op het weer en word een beetje depri. Dat zal een dag of tien per jaar zijn, de overige dagen is het weer best te pruimen.

Liefs

Jan

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: