tegenstelling

Terugkijkend op de voorbije maanden (coronaperiode)…. De tegenstelling die corona ons bezorgd, afstand houden en dicht op elkaar zitten, Hoe voel ik mij daarbij?

Filip schreef:

Lieve Greet,

Bij de hele corona-regelgeving voel ik niet zo veel. Misschien vooral gelatenheid, aanvaarding,… “We zien wel wat het geeft” denk ik. Ik heb me weinig begrensd gevoeld. Kon er goed mee om: misschien omdat ik sowieso graag thuis ben. Hier opeen zitten, daar heb ik me wel doorheen getrokken denk ik. Tijd alleen in huis is een kostbaar goed. En tijd met jou, zonder de meisjes ook!

Ik heb deugd gehad van mijn tweedaagse in Leuven en ik heb écht genoten van ons weekendje in Everberg met z’n twee! Zo zou ik wel meer tijd willen, samen met jou.

Op het einde van de vakantie was het wel even genoeg. Toen was er veel wrijving, misschien omdat we al zolang samen kort op elkaar zaten.

Door te schrijven over Everberg, besef ik dat het deugd deed alleen met ons twee. Dat ik dat echt een cadeau vind en dit vast te stellen maakt mij wel heel blij. Meer van dat!!

Ik ben nog steeds aan het leren om gewoon rustig bij mezelf te zijn, hier en nu. VOELEN wat ik nodig heb lukt steeds beter. Zo groei ik,

Kus Filip

Ik zie jou graag!

Greet schreef:

Liefste Filip,

Wat ik de laatste dagen heb zitten denken, is dat ik heel blij ben met onze nieuwe picknick tafel die we net voor de lock down kochten. We hebben veel kunnen genieten van buiten eten, gezellig keuvelen. Ook de flitsbezoekjes van de buren, vrienden of familie konden op die manier toch veilig doorgaan waardoor er toch nog enig contact was met de buitenwereld. Maar wat met de winter? Ik voel vooral een groot gemis van mijn familie, de knuffels, hartelijke welkom en het ongedwongen samenzijn. Dat maakt me wel machteloos. Hoe gaan we dat de komende periode aanpakken? Ik zie ons moeke hunkeren naar een knuffel van de kinderen. Dat doet me pijn. Laatst werd ik zelfs wat geïrriteerd en boos…Neem ze dan gewoon eens vast was mijn reactie. Ik voel een krampachtige sfeer als ik bij hun ben. En dat maakt me dan verdrietig maar ook boos op de situatie. Ik zou het graag anders zien. Ik zet er mij over en vraag haar mee zwemmen. Fijn als dat enthousiast onthaald wordt. Ik wil hier graag een weg in zoeken die minder krampachtig voelt. Ik ben dus hoopvol 😉 En ik wil mij ook begripvol tonen naar hun.

Verder vond ik de tijd thuis in de zomer uniek. Op een bepaald moment was het wat “op”. We zaten kort op elkaars vel. Er was veel irritatie en discussie. Dat maakte mij moe en gespannen. Ik wilde veel bemiddelen, toedekken maar dat maakte het niet beter. Wat was het een verademing om terug aan het normale leven te starten. Te moederen, boterhamdozen te vullen en dan even alleen-tijd. Het voelde goed om ’s avonds alle verhalen te horen en terug thuis te komen bij elkaar. De regelmaat. Het gaf letterlijk lucht. Ik voel ook een grote vermoeidheid. Wat heeft de afgelopen periode veel van me gevraagd!

Wat ben ik de laatste dagen blij en dankbaar met onze fijne verbinding. Terug rustig, mild en liefdevol naar elkaar kunnen kijken. Van daaruit onze kleine geniet-momentjes terug te hebben met z’n twee. Je aandacht en mildheid, je geduld en liefdevol zijn doet mij heel veel deugd. Dat we elkaar weer wat beter voelen en beluisteren dat is goud waard!! Dankjewel daarvoor!!

Liefs, Greet

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: