talent

Welke talenten komen bij mij naar boven in mijn relatie met jou?

Liefste leen,

Als ik deze vraag toepas op vorige week, moet ik even in mijn haar krabben. terug thuis en aan het werk na 2 weken zalig wandelen en veel tijd voor elkaar. Dat was wel even aanpassen! Ik zie me dan de draad terug opnemen, flink zijn en stug doorwerken, want na plezier komt werk. Daarin vinden we elkaar en vullen we elkaar aan. Het maakt dat we er weer samen staan, paraat en actief. Om bv. te vergaderen met de redactie van het Encounterblad. (waar deze vraag overigens uit komt)

Oog hebben voor de ander, een luisterend oor zijn en bemoedigend dat was ik ook deze week. Naar jou toe zag ik me dat gisteren doen, na jou lange en intensieve opleidingsdag via teleconferentie dan nog. De korte wandeling om stoom af te laten, je had er duidelijk nood aan en ik ging er graag op in. Het deed je merkbaar deugd en dan ben ik blij dat ik iets goeds voor jou kon doen en dat het zo van nature ging, spelenderwijs bijna. Merkwaardig vind ik dat: het goede ligt dikwijls binnen handbereik, een kans op verbinding ligt daar zomaar te blinken. de kunst is dan om ze te zien en te grijpen, want anders is ze weg.

Ik voel me tevreden en trots want de voorbije weken is dat goed gelukt. Maar er is ook onzekerheid omdat die aandacht en tijd om verbondenheid tussen ons ook weer zoek kan geraken. dat geeft me een triest gevoel, het scherpt mijn alertheid. In deze coronatijden heeft niemand het gemakkelijk en sluipen onlustgevoelens rondom ons.

liefs

Jan

Lieve Jan,

Dat vind ik alweer een moeilijke vraag! Ze borduurt ook verder op de vraag van vorige week toch…”Wat schreef ik daar ook alweer?”, denk ik spontaan.

In ons leven samen probeer ik het speelse en onverwachte binnen te brengen. Ik reageer meestal intuïtief, vanuit de buik op de dingen. Zo op een zaterdagmorgen zijn dat de liedjes op radio 1, die ik spontaan nét een beetje luider zet. Ze kleuren het weekend mee.

Deze laatste-eerste week had ik het moeilijk. Rusteloosheid, onrust, onzekerheid, twijfels over wat ik verder wil met mijn leven speelden me parten. De toekomst is onzeker, de tijd van het jaar helpt ook niet echt mee. Dan zie ik me op zoek gaan naar licht. Ik steek letterlijk de kaarsen aan, kleed ons huis aan in herfst/winterstijl. Ik kan het zo wel intiem en gezellig maken. dat warme huis troost me, geeft me geborgenheid. Als jij dan binnenkomt en zegt: “ha ze brengt licht in huis!” voel ik je waardering en ben ik blij met dat kleine talent van sfeer scheppen.

Een thuis zijn, scheppen voor ieder die hier langskomt, dat doen we natuurlijk samen. Het is een keuze van ons beiden die teruggaat naar ons prille begin. Onze droom om samen een kleine aarde te scheppen, een warme plek waar mensen kunnen thuiskomen, bijtanken en energiek terug de wereld in kunnen stappen.

Momenten zien en grijpen is een talent dat ik probeer in te zetten in ons samenleven. terugkijkend op deze week zie ik dan vele kleine momentjes van naar je toe gaan. Verbinding zoeken. Zeggen: “ik heb een knuffel nodig.” “Wil je met me gaan wandelen?”…Misschien was jij deze week vooral de gever en ik de vrager, denk ik nu. In ons samenleven neemt dan de een dan de ander het voortouw.

Liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: