advent

Wat verlang ik van deze advent? Welke weg wil ik gaan?

Liefste Leen,

Naar kerst toeleven in tijden van corona, het is niet evident. Vooral ook omdat het virus ons beiden te pakken heeft. We komen er goed doorheen tot nu toe en dat beschouw ik als een geluk bij een ongeluk. Nu mijn energiepeil op een laag niveau staat is mijn eerste verlangen: me helemaal genezen voelen, terug naar buiten mogen in winterlicht en lucht. Eindelijk die wandelingetjes gaan maken om toch even bij onze twee piepjonge kleinkindjes te zijn, die we nu niet kunnen zien. Hopelijk duurt het geen advent lang, maar het is in ieder geval iets om naartoe te leven. Terug samen blakend van gezondheid.

Lockdown en quarantaine, ze maken de connectie met andere mensen moeilijk. Ik verlang dat en heb dat nodig, maar zie me weinig moeite doen. Denk “Die zou ik eens moeten bellen.” maar doe het niet. Misschien is dat een weg om richting kerst te gaan: elke dag zo’n telefoontje plegen. Vragen: “Hoe is dat voor jou, december?” en dan luisteren naar het verhaal.

Ons gezin samen rond de tafel, gezellig en feestelijk…tja dat verlang ik wel, maar het is uitgesloten dit jaar. Maar we hebben hen al laten weten dat er een alternatief komt op de Kesselberg. Dat samen met jou uitwerken in ware scouts-traditie, daar kijk ik naar uit. Ik hoop en weet dat het een fijne ervaring wordt voor ons beiden en voor heel onze bende…

Liefs

Jan

Liefste Jan,

Wat gaat de tijd toch snel! Morgen start de advent al. Ik kijk ernaar uit dat jij weer zorgt voor onze adventskrans. Een traditie die ik graag in ere wil houden. Ze brengt me terug naar mijn kindertijd en de eenvoud het leven toen. Soms is het tijd om stil te staan toch? De vroege schemering nodigt uit om de lichtjes boven te halen en gezelligheid op te zoeken…Maar advent is meer: een tijd van verwachten, van hoop. Is er hoop in deze tijden? Een mens zou zich dat vertwijfeld kunnen afvragen nietwaar? Ik wil deze dagen als kans grijpen om met jou daarnaar op zoek te gaan. Ik weet dat de adventsactie Samen naar kerst ons daarbij op weg zal zetten. Elke dag een vraag in onze mailbox! Als we het volhouden en elke dag schrijven heeft dat gegarandeerd effect…

Welke weg wil ik gaan? De laatste tijd ben ik in mijn hoofd veel bezig geweest met die vraag. In februari wordt ik 60. Leek dat getal een paar maanden geleden nog gewoon, nu komt het me voor als een kantelmoment. De vraag hoe wil ik dat mijn leven er in de toekomst uitziet draait rondjes in mijn hoofd. Welke keuzes maak ik? Ga ik halftijds werken en wat wil ik dan doen in de vrijgekomen tijd? Het is nog niet klaar in mijn hoofd…Ik wil weg van de drukte en meer rust vinden. Maar ik weet dat de onrust, het steeds willen bezig zijn in mij zit. Nu plots in quarantaine gezet worden duwt me met de neus op de feiten. Leef ik te gulzig? Dan zijn deze 40 dagen-vragen die ons in de schoot geworpen worden een kans om rust en reflectie in te bouwen in de dag. Kerst wordt sowieso anders dit jaar. Het vraag flexibiliteit en creativiteit maar ik weet wel zeker dat we er samen een mooi en warm gebeuren van kunnen maken. Is flexibiliteit en creativiteit ook niet wat ik nodig heb om de toekomst te plannen? Is plannen überhaupt nodig? “Ik wil trager leven,” wil ik schrijven maar bij die gedachte voel ik protest. Nee ik wil ten volle leven! Er ligt nog zoveel op mijn pad… In de eerste plaats denk aan die twee schattige baby’s Rowan & Salome die dit jaar in de wereld kwamen. Twee hele nieuwe mensen, hoe mysterieus, hoe fantastisch is dat? Ik vraag me af welke mensen zij zullen worden… Eén ding staat vast: tijd voor mijn geliefden staat centraal in de toekomst.

liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: