blog?

Waarom wil ik samen met jou deze blog schrijven?

Liefste schatje,

Ik voelde een heleboel uitvluchten opkomen toen ze vroegen of we wilden meeschrijven aan deze blog. Geen tijd, niets voor ons,… en al zeker niet onder onze eigen naam… wat zullen de andere mensen dan wel niet denken van ons…

Toen je erg enthousiast reageerde op hun vraag, voelde ik me erg gecharmeerd en warm dat jij deze uitdaging wel samen met mij wilde aangaan. Het gaf me een goed gevoel dat je meer tijd wou maken voor ons, en voor het schrijven dat we keer op keer uitstellen.

Ik zie dit schrijven voor de blog als een uitdaging om in de wekelijkse drukte toch “verplicht” tijd te maken  voor elkaar. Ik ben blij dat we samen op deze manier ons uniek projectje hebben waarin we kunnen groeien. Het is misschien een nieuwe hobby/gewoonte dat we ons hele leven zullen houden.

Ik ben wel erg bang om onze teksten te delen. Ik voel me hierbij erg kwetsbaar. Hoe gaan andere mensen hierop reageren, vreemde mensen, kennissen, maar ook vrienden. Ik ben bang voor kritiek of mensen die achteraf zullen lachen over mijn kwetsbaarheden. Ook voel ik een welbepaalde “prestatiedruk” omdat we totaal nog niet veel geschreven hebben en amper nog maar 1 weekend gevolgd hebben (Beslist Samen).  Ik ben bang dat mijn manier van schrijven misschien niet “professioneel” genoeg is om te delen met anderen, vb veel meer ervaren Encounter-koppels…

 Maar naast al die angsten borrelt er een veel groter enthousiasme op om samen met jou in dit project te duiken. Laten we “op zee” gaan zoals we zeggen  (cfr Liedje: Je connais des bateaux)  en varen naar onze volgende uitdaging: onze trouw!

Ik kijk ernaar uit om op deze manier samen met jou meer tijd te maken voor elkaar, nog verder naar elkaar toe te groeien . We creëren op deze manier hopelijk een gewoonte waarvan we nu en in de toekomst veel vruchten van kunnen plukken. Ik word nu al blij van het gevoel dat jij ook naast mij zit te schrijven! Laten we de komende periode investeren in elkaar ipv in de negativiteit van de corona periode. Ik zie het volledig zitten!

Ik hou van je! Dikke kus,

Je verloofde,

Charlene

Jef:

Liefste schatje,

Persoonlijk ben ik niet zo’n voorstander van het hele blog en vlog gegeven de dag van vandaag. Het idee dat je jezelf zo belangrijk vindt dat je absoluut je verhaal met de wereld wil delen – en dan alleen maar van de positieve punten –  daar krijg ik letterlijk de krul van.

Maar op 3 juli 2021 gaan we trouwen en worden we man en vrouw voor de rest van ons leven!
De belangrijkste dag van ons leven tot nu samen.  Het is voor mij de liefdessynthese van onze eerste (soms woelige) 7,5 jaar samen; en langs de andere kant een grote poort om aan de komende jaren van ons leven samen te beginnen.
ik wil graag op deze dag ons verhaal met de wereld delen, om iedereen te laten zien we echt zijn. Oprechtheid.

Zoals ik je reeds eerder vertelde moeten we nog als koppel groeien om op onze trouw samen ons liefdesverhaal te kunnen vertellen (met ons volle hart), wetende wie er allemaal in de kerk zit.
Hier komt voor mij het nut van deze blog naar boven.
De nadruk voor deze blog ligt niet op het feit dat ik alles wil delen en dat we enkel oppervlakkige puntjes willen vertellen voor naambekendheid of populariteit, wel op het feit dat ik wil groeien in het “leren schrijven” met jou. En deze blog kan ons dat kleine zetje geven dat we nodig hebben om gemotiveerd te blijven. Ik schaam me er niet voor dat dit met vallen en opstaan zal zijn.
Er zullen teksten zijn waar we trotser op zijn dan andere, maar het zullen wel onze teksten zijn.
Ik droom ervan om binnen enkele maanden terug te blikken op onze werkjes en te kunnen zien dat we gegroeid zijn. Het kan me verder eigenlijk niets schelen wat mensen van ons zullen denken.
Het zou wel fijn zijn mochten we iemand kunnen inspireren, maar voor mij is dit het doel niet.

De reden dat ik hierin motivatie vind is om je nog beter te leren kennen en je nog beter te leren begrijpen. Omdat ik zo veel van je hou en ik daarom gemotiveerd ben om een (eerste) stapje in “deze onbekende schrijfwereld” te zetten.

Ik hou van je!

Je verloofde,

Jef

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: