advent3

Waarom verbind ik mij? Hoe voel ik me daarbij?

Liefste Leen,

Ik verbind me met jou natuurlijk, omwille van de weg die we gaan, het avontuur tegemoet. Jij daagt me daartoe uit. Of het nu een staptocht in Portugal is of schrijven over spiritualiteit. In dat samen onderweg zijn vind ik flow. Ik kan dan in het moment zijn en al de rest vergeten. Dat geeft me betekenisvolle ervaringen en momenten van echt geluk en tevredenheid of dankbaarheid.

Corona heeft me op werkvlak naar de essentie laten kijken. Zodat ik de vraag stelde: “Waar word ik blij van op werkvlak? En wat weegt op mij?” En ineens was het moment van verandering daar. Nu verbind ik me al met de nieuwe taken, ik kijk ernaar uit, bereid me voor en maak allerlei plannen. Verwachtingsvol!

Thee en handen: ziek zijnde, verbond ik me met mijn lichaam uit nood om terug gezond te worden. Ik maakte kruidenthee met veel honing. Van zodra ik het kon probeerde ik terug in de tuin te werken en maakte een rek in het tuinhuis. Dat is echt de nood om iemand te zijn, iemand die op zijn benen staat en terug iets fysieks kan.

Liefs

Jan

Lieve Jan,

Verbinden is des mensen natuurlijk, maar corona brengt me nar de essentie en dat kwam sterk naar boven toen we ziek waren. Mijn behoefte aan gezelschap, een metgezel, een tegenover. Weet je wel? “Het is niet goed dat de mens alleen blijft.” Afgelopen maanden waren bij tijd en wijle moeilijk voor ons. Veel spanningen, korte lontjes, stroef. Liefhebben was moeilijk en soms voelde ik me lichtjes wanhopig omdat het zo moeizaam liep tussen ons. Maar ziek zijnde vielen al die futiliteiten en ergernissen weg, ging ik meer naar de essentie, naar mijn maatje, mijn lief, die ik niet kwijt wil!

Mijn opleiding contextuele counseling is de laatste weken sterk naar voren geschoven. We zijn met z’n allen kwetsbaar, maar het is vooral een plek geworden waar ik uitgedaagd word om dieper te graven, een stap verder te zetten. Je weet wel, het ‘wijze oude vrouwtje in mij’ herscheppen en bestaansrecht geven. Dat is vooral de nood aan grond onder mijn voeten. Ik voel me dankbaar voor die veilige plek.

Muziek daar verbind ik me ook mee. Ik denk spontaan aan het liedje van Thyphoon. Dat is de nood aan hoop, balsem voor mijn ziel.

De vier elementen: wind, vuur, aarde, water daarmee was ik verbonden tijdens onze staptocht in Portugal. Dat is de verbinding met het grotere geheel, me daar deel van voelen en er vrede mee hebben. De nietigheid en de oneindigheid voelen en daarin opgenomen zijn. Dat is voor mij, zin zoeken? Nee. Zin vinden? Misschien. Het is vooral zin ervaren. Ik voel me dan warm, omringd.

liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: