nieuwjaar

Wat betekent de start van een nieuw jaar voor mij?

Liefste schatje,

Amai wat een turbulente weken waren me dat! Het afsluiten van een jaar is altijd erg druk in onze job. Dit jaar eveneens voor het eerst als collega’s. Het waren zware weken. Alle hoop was gericht op de welverdiende vakantie om deze spanning terug helemaal te kunnen laten zaken…

… jammer genoeg kwam hier een erg pijnlijke oorontsteking van mij roet in het eten gooien…
Het was een erg moeilijke vakantie, waarin ik totaal in isolement was door de zware pijn en mijn totale doofheid.

Wat ben ik blij dat we vandaag kunnen beginnen met een schone lei, een wit blad, een frisse start!
Een nieuwe jaar is voor mij eventjes uitzoomen en terugblikken op wat minder goed ging, wat wel goed ging, maar vooral wat nog beter kan.
Een nieuw jaar is voor mij een nieuwe kans om mild te zijn voor mijn beperktheden en dingen dat ik zo gezegd voor mezelf in te kort geschoten ben.
Een nieuwe kans om bewust te zijn van hoe ik leef en hoe dat ik wil dat ik leef.
Een nieuwe kans om nieuwe dromen en uitdagingen aan te gaan, eventjes los te komen van de sleur van iedere dag.
Oh, wat ben ik blij met een nieuw begin!

Dit jaar wil ik vooral mild zijn voor mezelf, mezelf niet te veel stress of druk opleggen.
Rust ervaren in de kleine dingen van elke dag.
Terug een schildercursus volgen in plaats van iedere avond kapot gewerkt thuis te komen.
Bewuster tijd maken voor elkaar (en deze blog), verdiepen in de natuur en terug met nieuwe hoop en moed uitkijken naar onze trouw (zonder negativiteit).

Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook van dit jaar een pracht van een jaar zullen maken !
Ik kijk er al naar uit!

Dikke kus,

Je kapoen,  1 januari 2021

Liefste schatje,

Voor mij is de start van een nieuw jaar niet even makkelijk.

De laatste weken van december beleef ik vaak in een soort van gelukzalige roes, omdat ik dan kan terugkijken op een geslaagd jaar. Met een geslaagd jaar ben ik dan vooral blij dat alles goed is gegaan met onze praktijk, we allebei gezond zijn gebleven en ons huisje ook mooi vorm heeft gekregen.
Ik kan dan ook uitkijken en dromen over zaken die ik graag anders zou willen aanpakken het volgende jaar. Het vertrouwen dat we dit ‘bij de start van het volgende jaar’ in orde gaan maken geeft me veel rust.

Dan komt echter 31 december en 1 januari en bekruipt mij de prestatiedruk van minstens even goed te moeten doen als het vorige jaar.
Het nieuwe jaar lijkt dan een berg werk waar ik naar op kijk en ‘de lege pagina’ die beschreven moet worden maakt me onrustig en bang.
De dromen (van veranderingen) en doelstellingen die ik had eind december worden nu ineens een sprong in het onbekende die me sterk afremmen.

Ik heb het dan zeer moeilijk om ‘in het moment te blijven’ en loop al vooruit op de eerste werkdag.
Ik kijk dan sterk op naar jou of andere mensen die die meer ‘mindfull’ in het leven staan en nog steeds kunnen dromen over leuke momenten in 2021 en hun doelstellingen tot uitingen kunnen brengen.

Wanneer we dan even rustig worden onder ons tweetjes en alles eens op een rijtje zetten, kan me helpen om alles stapje per stapje  te bekijken en deze periode in te zetten.

Ik houd van je!

Jef (1 januari 2021)

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren & alleenstaanden.

Blog volgen

Eén opmerking over 'nieuwjaar'

  1. <!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Helvetica; panose-1:2 11 5 4 2 2 2 2 2 4;} @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {margin:0cm; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif;} h2 {mso-style-priority:9; mso-style-link:"Kop 2 Char"; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; font-size:18.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; font-weight:bold;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-priority:99; color:blue; text-decoration:underline;} span.Kop2Char {mso-style-name:"Kop 2 Char"; mso-style-priority:9; mso-style-link:"Kop 2"; font-family:"Calibri",sans-serif; font-weight:bold;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;} div.WordSection1 {page:WordSection1;}

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: