Superkracht

Julie:

Ik ben geen superheld. Ik kan niet sneller vliegen dan een kogel, mezelf onzichtbaar maken, of gedachten lezen, maar ik kan wel de superkracht van bevestiging gebruiken door John te vertellen waarom hij zo speciaal voor me is, of welke eigenschappen ik in hem bewonder. Onderschat nooit de superkracht van affirmatie om je partner op te laten groeien in zelfvertrouwen en jullie relatie te verbeteren.

Elke dag schrijven John en ik een korte bevestiging van iets wat we waarderen in elkaar. Deze eenvoudige zin of twee zet niet alleen de toon voor de rest van onze dag, maar ook voor de rest van onze relatie.

Als John mij bevestigt voor iets wat ik doe of zelfs voor wie ik ben, dan ga ik een beetje spinnen en voel ik me zelfverzekerder. Zijn bevestiging helpt me om de beste persoon te worden die ik kan zijn. Door zijn dagelijkse affirmaties, zie ik mezelf door zijn ogen en ben vaak verbaasd over wat ik zie.

Als John bijvoorbeeld een hartvormige sticker voor me achterlaat met de boodschap dat ik mooi ben, voel ik me ook echt mooi. Als hij me een suggestief sms’je stuurt waarin hij me vertelt dat ik sexy ben, groeit mijn verlangen naar hem nog sterker. Dit zijn allemaal kleine oppeppertjes op de emotionele bankrekening die mettertijd met rente gaat groeien. Het zijn kleine duwtjes in de rug die ons gevoel van waardering, respect en liefde voor elkaar voeden & creëren.

John:

Ik probeer Julie niet alleen te bevestigen voor iets leuks of creatiefs dat ze heeft gedaan, maar verder te gaan en haar te bevestigen voor de mooie aspecten van wie ze is – vrijgevig, liefdevol, attent, empathisch. Als ik Julie op deze manier bevestig, zie ik haar ogen een beetje helderder worden. Als zij hetzelfde voor mij doet, voel ik me ook diep geraakt. Bevestigen is meer dan alleen maar een compliment geven. Het is een oprechte waardering voor het ongelooflijke geschenk dat we voor elkaar zijn.

We hebben ontdekt dat de persoon die de bevestiging doet, er net zo blij van wordt als de persoon die de bevestiging ontvangt. Als ik Julie bevestig voor wat ze heeft gedaan of voor de kwaliteiten die ik zo waardeer in haar, voel ik me ook groeien. Wat een krachtig geschenk, ook voor mijn ziel!

Het tegenovergestelde is ook waar. Wanneer we elkaar ondermijnen door elkaar te corrigeren wanneer dat niet absoluut noodzakelijk is (wat meestal niet zo is), wordt er snel een barrière opgeworpen in onze relatie die de vreugde en intimiteit afbreekt die we normaal gesproken delen. Er zijn niet veel dingen die meer ondermijnend zijn dan te horen krijgen dat we het mis hebben. Gelukkig kunnen we, wanneer we dit erkennen en om vergeving vragen, onze relatie weer op de rails krijgen. Een van de grootste bevestigingen van allemaal is zeggen: “Ja, ik hou genoeg van je om je te vergeven.”

Zelfs als we geen superheld zijn voor de rest van de wereld, kunnen we allemaal een superheld zijn in de ogen van onze echtgenoot – gewoon door de superkracht van de bevestiging in te zetten.

met dank aan the couples post!

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter

Tips & trics worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormings-organisatie.

Eén opmerking over 'Superkracht'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: