groei

Wat is veranderd bij mij sinds ik je heb leren kennen? Waar ben ik toe in staat geworden dankzij jou?

Liefste schatje,

Sinds ik jou heb leren kennen ben ik gegroeid op alle domeinen die ik heb denk ik. 😉

Vroeger was ik erg onzeker, piekerde ik over alles en zocht constant bevestiging bij anderen. (extern)
Ik deed mezelf voor hoe iemand wou dat ik was en op deze manier zocht ik voldoening, bevestiging. Dat was een erg moeilijke periode voor mij, ook daarom was onze relatie in het begin zo moeilijk. Ik zag constant mezelf door jouw ogen: hoe wil jij dat ik ben, doe, gedraag…
Hierdoor had ik totaal geen gevoel met mezelf, wie ik zelf was, maar kon ik ook geen stevige band opbouwen met jou. Alles was gebaseerd op een heel wankel evenwicht.

Na onze korte breuk zijn we echt beginnen praten, waardoor ik niet alleen meer verbondenheid met jou voelde, maar ook met mezelf. Door jou heb ik mezelf (terug)gevonden. Jij hebt me bevestigd in mijn diepste persoonlijkheid en dat is het meest waardevolle wat je ooit voor mij kon doen.

Door jou heb ik geleerd dat ik het ook waard ben om van gehouden te worden, dat ik van mezelf mag houden. Jij hebt me de verbondenheid met mezelf gegeven wat ik je zó dankbaar voor ben dat ik het niet kan verwoorden. Hierdoor heb ik mezelf verder kunnen ontplooien dan ik ooit had kunnen dromen.  Hierdoor kan ik echt voelen wat belangrijk is voor mij.

Maar vooral : hierdoor kan ik zo ontzettend veel van jou houden.
Jij hebt mij mijn fundering en kracht in mezelf gegeven waardoor ik zo ontzettend veel liefde in overvloed heb om aan jou te geven. Ik hou zo ongelofelijk veel van je!!

Je liefste,

Charlene

Liefste schatje,

Ik heb van mijn ouders ideeën lange tijd gekopieerd naar mijn eigen leven. Aangezien zij het goed hadden leek me dit de efficiëntste manier naar geluk.
– In Leuven blijven wonen, dicht bij de stad
– De basis die ik meegekregen heb om voor tandheelkunde te kiezen
– mijn hobby badminton
– ons aandeel in de motorhome

Alhoewel ik nog steeds enorm blij ben met deze hoekstenen in ons leven, merk ik dat we ons leven nu toch op een andere manier vormgeven.
De drukte die ik van thuis uit steeds gewend ben, proberen we te counteren door actief op zoek te gaan naar rust en geluk. Zowel in ons privé leven, als in onze professionele zaak.

Een vergelijking die in me opkomt..
Ik fiets heel graag. Maar terwijl ik vroeger gewoon was om te racen op de weg, leer je me het extra plezier van mountainbiken aan lage snelheid op natuurpaadjes.
Het blijft nog steeds fietsen, maar onze invulling van de tocht is totaal anders.
In plaats van voorbij te ‘zoeven’ aan 35km/uur over de baan, genieten we nu 3 keer zo veel van mindfull door de modder te ploeteren en te genieten van elke meter.

De haast (of de snelheid) die in mijn leven geworteld zat, hebben we samen aangepakt.
Vroeger zat het in mijn hoofd dat je enkel kon genieten van het leven tijdens vakanties of in het weekend. Een werkweek moet je gewoon doorkomen zonder veel na te denken.
Ik stond heel onbewust in het leven en kon enkel uitkijken naar toekomstige ‘rustmomenten’.
We hebben van ons huis echter een biotoop gemaakt waar rust en ontspanning een belangrijke plaats krijgen. Ook in de praktijk pakken we nu kleine, sluimerende frustraties aan en werken we aan spanningsloze momenten.

Mijn leven zoeft niet langer meer voorbij. Ik geniet meer bewust van elke ‘morzel’ tijd in ons leven en in dit gevoel ben ik gegroeid dankzij jou!

Dikke kus!

Je schatje,

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Eén opmerking over 'groei'

  1. Dankjewel voor jullie blijvende inspiratie en inzet om ons dialoogmomenten aan te bieden en spiegel te zijn voor ons.
    Ik wens jullie een warme valentijnsdag !
    Mieke en Paul

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: