anders

Wat kan ik van jou leren, omdat je daarin zo anders bent dan ik?

Liefste Lea,
Ik geloof dat ik natuurlijk veel van jou kan leren, maar ik wil het hebben over dat waarin je ook zo anders bent. Het spontaan aanvoelen van mensen rondom je. Het precies lezen van personen en hun gevoel op dat moment. Ook de aandacht om dat te kunnen waarnemen.Om jezelf zo te focussen op wat iemand jou vertelt. Vooral de gevoelsmatige signalen die iemand toont vang jij zo precies op.
Het is voor mij niet eenvoudig om mijn aandacht te houden bij gewone communicatie. Dus om daarnaast aandacht te kunnen schenken aan wat iemand tussen de regels verteld en uitstraalt vind ik een prachtige eigenschap van jou.En ik denk dat het ook niet zoveel gegeven is om dat allemaal mee te nemen.Niet dat ik geloof dat het vanzelf gaat, maar je hebt jouw aanleg ervoor goed gevoed.
Langzaam lijk ik wel te leren van jouw voorbeeld en dat maakt me al blij. Mooi hoe jij dat kan schat.
George

Liefste George, 
Je zorgvuldig kiezen voor het moment, voor het nu, dat kan ik van je leren en soms heb ik het al geleerd van je als ik erin slaag ook alles aan de kant te laten liggen om ‘balletje uit’ te spelen met onze oudste zoon, als ik uren met onze dochter op mijn schoot zit, …Dank je hiervoor.
Je kunst om ons eigen leventje even te doorbreken en me mee te ‘trekken’ in iets anders, iets groter, een thema in deze wereld. een documentaire te zien, …doe gerust verder hiermee…
Je evenwichtig zijn, ook op grootse momenten. Ik kan me dan verliezen in bepaalde emoties die me veel energie kosten, vaak onnodig, Jij kan keuzes van anderen bij anderen laten en er in slagen er echt niet over te oordelen, wat ik heel mooi vind.
Je doorzettingsvermogen, ook na de zoveelste slechte nacht, … ik vlucht s nachts om den duur naar andere lege bedden. Jij blijft ons bed, de veilige haven voor de kindjes, bemannen met alle gevolgen van dien :-). Ook op zo’n momenten ben je rustig en evenwichtig en pieker ik al over hoe ik de werkdag nadien door moet komen, ook al moet ik zeggen dat ik hier al veel van je geleerd heb.
Dank je liefje, laten we elkaar blijven verrijken met onze mooiste eigenschappen.
je liefste, Lea

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: