Lente

De uitbottende lente, wat doet dat met mij?

Liefste Leen,

De dagen zijn duidelijk aan het lengen, ik vind het fijn wakker worden bij het eerste licht. De merels zijn al aan het fluiten! Ook ’s avonds gaat de zon later onder, ik kan na het telewerken nog een uurtje klussen in de tuin. Dat helpt me afkicken van het laptopscherm en de koptelefoon, tegen dat ik terug binnenkom ben ik ontspannen!

Het is een tijd vol belofte en plannen. In de serre komen de eerste zaaisels uit en ik bedenk wat ik de komende weken nog ga zaaien en planten. Voor mezelf zijn daar enkele speciallekes bij, zoals chocoladerank en olijfwilg, typische voedselbosplanten. Jou vraag ik wat je wilt eten uit de tuin. Worteltje, uien? Komt in orde! Nieuwigheden of de klassiekers, beide vind ik leuk om te doen en ik kijk verwachtingsvol uit naar het resultaat.

De tandem is afgestoft, we maakten onze eerste tocht op een zondagmiddag. Het was aangenaam maar ook wennen want veel volk op de baan en de spieren hebben duidelijk training nodig. Dat constateer ik met gemengde gevoelens: bezorgdheid omdat mijn fysiek niet op peil is, maar ook vertrouwen. Want oefening baart kunst en jij bent mijn fiets- en wandelmaatje die me meeneemt naar buiten.

Liefs

Jan

Liefste Jan,

Er gaat een zuchtje door me heen. Oef, ik kan me weer koesteren in de zon! Ik lijk een spinnende poes in dat eerste warme zonlicht. De voorjaarsbloeiers in ons grasveld staan er vrolijk bij. De katjes zijn er ook al! Ik voel weer de drang om een paar takken in een vaas te zetten. De lente evenwel is pril en onvoorspelbaar. Mist en koele ochtenden hoorden er deze week ook bij, maar niettemin blijft de belofte aan verandering en nieuw leven.

Onwillekeurig , hoe kan het ook anders, gaan mijn gedachten naar de lente van vorig jaar. De eerste covid perikelen, de eerste lockdown. Is het werkelijk al een jaar geleden? Hoe anders was het toen, want nieuw en onwennig, gevoelens van angst en onrust primeerden. Vreemd voelde het vooral. Wie kon bevroeden dat we nu nog steeds, alweer in restrictie zouden leven? Maar ook: hoe snel went een mens aan de dingen. Handen wassen, kar ontsmetten, mondmasker, niet vergeten! Ze behoren tot de routine dezer dagen. De winter was lang en beperkend op covid-ontmoetingsvlak. Bezoek in huis mocht niet en buiten was het koud en beperkt zonlicht. De lente brengt belofte van ontmoeting en ademruimte, zo voelt het. Onze tuin is ruim, ik kijk ernaar uit om onze kinderen, kleinkinderen, vrienden weer te ontmoeten onder onze notenboom! De lentezon nodigt me uit om in het “nu” te leven en te genieten van wat er is.

Lente dat is ook dode takken opruimen, planten en zaaien. Ruimte maken voor nieuw leven. De grote schoonmaak lonkt! Vannacht lag ik daaraan te denken, grote schoonmaak in mijn bezigheden. Hier en daar snoeien om fris groen te krijgen. Kijkend naar ons samen is het de lente van verandering. Allebei een veranderende arbeidssituatie. We hebben meer ruimte en vrijheid gecreëerd voor onszelf. Ik heb er zin in en hoop dat tintelende, vrije, beloftevolle gevoel van lente te kunnen vasthouden.

Liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert ervarings-weekends voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: