twijfel

Hoe ga ik om met twijfel en onzekerheid in mijn leven? Vertel ik daarover?

Liefste Lea,
Twijfelen doen we allemaal wel eens. twijfelen over kleine of grote dingen, beslissingen nemen impliceert dikwijls ook twijfelen.Ik denk dat er voor sommige beslissingen voor mij ook twijfel achteraf komt.En dat die twijfel dikwijls te maken heeft met onzekerheid.Onzekerheid over de toekomst en dus twijfel of mijn/onze beslissing wel de juiste was `op de lange termijn`.
Ik denk dat mijn zware onzekere punten jou wel bekend zijn en dat jij niet zozeer twijfel wegneemt maar wel helpt om onzekerheid niet als een negatief gegeven te zien.
Onzekerheid over de toekomst is normaal, aangezien niemand een glazen bol heeft. Het is een gegeven waar ik mee leer leven dankzij jou. Omdat ik jou zie als een bevestiging van goede keuzes en een positieve onzekere toekomst. Wij kunnen dat wel aan wat er ons wacht.
Onzekerheid lijkt me ook meer en meer te verlaten door jou. Die negatieve onzekerheid dan. Omdat ik weet dat ik over die enkele dingen nooit zal twijfelen, over jou, en onze kinderen zal ik nooit twijfelen. En de rest mag van mijn part onzeker zijn. Gepakt met een zak ervaringen en doorzettingsvermogen kunnen we wel wat aan.
Niet dat het vanzelf zal gaan, ik ben me er bewust van dat ik niet alles goed zal beslissen, dat ik zelfs nog dikwijls fout zal beslissen. En zelfs de kleinste keuze er een kan zijn die jou, onze kindjes of een andere naaste kan kwetsen of schaden. Of me dat onzeker maakt, denk ik van niet. Omdat ik alles binnen mijn capaciteiten wil doen om die keuzes wel juist te maken. Dat is het enige moeilijke in mijn leven, het maakt me net zeker dat ik die keuzes beter wil leren maken.
Liefste Lea, Dank je voor jou zekerheid en gun me de tijd om te leren jou beter aan te voelen om de keuze te maken die jij nodig hebt op moeilijke momenten.
Jou George.

Liefste George,
Zoals je weet, ben ik iemand die veel kan twijfelen. Het is dan ook een bewuste keuze om er niet altijd over te vertellen. Ergens heb ik ook al geleerd dat ik niet wil blijven hangen in twijfel en daarom soms bewust knopen doorhak, daar waar ik er vroeger nog langer over nagedacht zou willen hebben. Als de twijfel een bepaalde keuze is, hangt het er vanaf hoe groot de gevolgen zijn, of ik ze zal delen of niet. Als de twijfel eerder een onzekerheid is over mezelf, dan wil ik wel heel graag dit met jou delen, bv zoals gisteren bij het doktersbezoek met onze zoon. Nadien had ik echt nood om te spreken over die onzekerheid waar ik mee zat.
Ergens vind ik het wel moeilijk om over dit thema te schrijven, lieve schat.Ik voel me iets te vaak onzeker dan dat ik zou willen en dat bepaalt wel meer mijn leven dan dat ik denk dat jij denkt. Ik wil graag voor veel mensen goed doen en bv in mijn job gaat dat niet altijd, en dat is enorm moeilijk voor me. Ik kan daar wel echt over piekeren. Of bv de keuze die ik maakte welke vriendinnen mee konden gaan op mijn vrijgezellendag, het is iets waar ik nu zelfs soms nog mee bezig ben. Het maakt me onzeker dat ik moet kiezen, mensen niet wil teleurstellen, maar ook gewoon mijn eigen ding wil doen. Soms zal ik uit onzekerheid ook niet helemaal voor mezelf opkomen en dat wil ik niet meer. Ik wil hier graag verder in groeien en dit ook delen met jou. De laatste tijd deel ik s avonds wel vaker mijn dingetjes van de dag, meer in detail dan vroeger, en dat vind ik echt heel fijn. Bedankt om dan mee in mijn verhaal te stappen en te luisteren.
Liefs,

Lea

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: