romance

Het is makkelijk om te verdwalen in ons dagelijks leven. Als we eenmaal uit de wittebroodsweken zijn en het echte leven zijn intrede doet, ontwikkelen we routines en gedragspatronen. We worden verteerd door het hier en nu, en soms verliezen we de opwinding en passie uit het oog die ons samenbrachten en ons inspireerden om te trouwen. Baby’s, peuters en kleuters hebben iets waardoor je energieniveau daalt en je voorrang geeft aan slaap en tijd alleen. Wanneer gesprekken tussen jullie tweeën meestal bestaan uit dingen als “We moeten (vul in) naar de supermarkt” en “Onze kinderen moeten op twee plaatsen tegelijk zijn. Hoe gaan we dat aanpakken” is het misschien tijd om even achterover te leunen en je te herinneren hoe het allemaal begon.

Nick: Muziek was een groot deel van hoe het voor mij begon met Jen. Ik speelde gitaar en leidde een koor toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Ze leek geïnteresseerd om te leren spelen, dus begon ik haar gitaarlessen te geven. Dat duurde echter niet lang, en we gingen van lessen naar lange gesprekken, naar het verlangen om de hele tijd samen te zijn. Ik herinner me de eerste keer dat ik de moed verzamelde om Jen een kus te geven en de eerste keer dat ik haar vertelde dat ik van haar hield. Mijn hart ging tekeer en ik voelde me zo super onhandig! Zo had ik me nog nooit gevoeld. Ik herinner me, dat ik haar niet naar huis wilde laten gaan zonder het haar te vertellen. Dat alles is al een tijdje geleden, maar als ik er even voor ga zitten, kan ik me sommige van die intense gesprekken en die speciale momenten voor de geest halen en het brengt altijd een glimlach op mijn gezicht.

Jen: Muziek was zeker wat me aantrok tot Nick. Daarnaast hield ik van de manier waarop hij me uitdaagde en me op andere ideeën bracht dan ik tot dan toe had overwogen. We speelden graag gezelschapsspelletjes samen, en onze favorieten waren spellen als Trivial Pursuit en Scrabble. Beide spellen (en onze honden) zijn met ons meegegaan op onze huwelijksreis. We stopten zoveel energie in het elkaar leren kennen en hadden eindeloze gesprekken onze omgeving, wat er rondom ons gebeurde verdween in het niet. We waren geïntrigeerd door elkaar, en dat was genoeg. Als ik mezelf terugzet in die tijd, komen de warme gevoelens van blijdschap en opwinding die ik toen voelde meteen weer naar boven.

De romantiek van onze wittebroodsweken hoeft niet in het verleden te blijven. Als we even de tijd nemen om ons te herinneren hoe we begonnen zijn, kunnen we de romantiek ook naar het hier en nu brengen. De meeste koppels die wij kennen hebben wel wat vroege herinneringen om uit te putten. We hopen dat jullie de tijd nemen om dat te doen en te zien hoe dat vandaag een beetje nieuwe vreugde en inspiratie tussen jullie kan aanwakkeren.

met dank aan the couples post

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter

Tips & trics worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormings-organisatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: