filters

Wat je niet uit je verhaal kan knippen.

Michelle:

Toen ik een tiener was, kwam ik op een dag in alle staten thuis nadat ik het uitgemaakt had met een jongen. Mijn vader vroeg me hoe het gegaan was. Ik gaf het onvermijdelijke tienerantwoord, “Ik wil er niet over praten.” Mijn vader antwoordde, “Dat hoef je niet te doen. Maar je moet onthouden dat er dingen in het leven zijn die je niet uit je verhaal kunt schrappen. Is dit er een van?”

Chris:

Michelle vertelde me over dit gesprek met haar vader toen we het hadden over een artikel dat ik gelezen had over hoe mensen sociale media gebruiken en alleen hun positieve verhalen te vertellen. De geweldige fantastische gebeurtenissen te laten zien, zoals vakanties en nieuwe auto’s etc. En hoewel er veel mooie momenten in het leven zijn, er zijn ook moeilijke, triestige, momenten. Er gebeuren nu eenmaal ook slechte dingen… dus waarom proberen we die te verbergen?

Michelle:

Sommige van mijn grootste groeimomenten kwamen voort uit uitdagende dingen die we hebben meegemaakt. Toen ik op de rijpe leeftijd van 36 een knieprothese moest ondergaan, heb ik dat niet als een hoogtepunt in ons leven geplaatst. Maar ik heb wel geleerd dat lopen moeilijk kan zijn, dat mijn man heel sterk is en dat het mijn fysiotherapeut niet kon schelen hoe ik hem uitschold of hoeveel tranen ik huilde. Ik heb ook geleerd dat ik sterker ben dan ik dacht en dat de pijn niet eeuwig zal duren.

Chris:

Hoe graag ik dit ook uit mijn verhaal zou willen wissen, de dag dat ik zakte voor de PGA-test leek wel het einde van de wereld. Ik was dankbaar dat er niemand bij me in de auto zat toen ik vloekend wegreed van de golfbaan en probeerde de schuld te geven aan de wind, slechte stuiters, mijn clubs, de omstandigheden op de baan, of eigenlijk aan wie of wat dan ook. Ik stelde me voor dat ik mijn golfclubs in het meer gooide op de laatste hole. Van die uitdaging heb ik geleerd dat mijn vrouw alles zal doen om mij aan het glimlachen te krijgen (stel je Monica uit Friends voor met een kalkoen op haar hoofd en een zonnebril). Hoe ik ook probeer anderen de schuld te geven van mijn mislukkingen, ze zijn van mij. Tot mijn verbazing kwam de zon de volgende dag op en stond ik weer op de golfbaan, ironisch genoeg met een van de beste wedstrijden van mijn leven.

Michelle:

Het leven kan soms grappig zijn. We hebben geweldige momenten gehad en ook uitdagingen. We hebben een fotorolletje vol foto’s om ons aan de goede momenten te herinneren, maar het zijn de lessen die we uit de moeilijke momenten leren die geen enkele foto kan vastleggen, hoeveel filters je ook gebruikt om ze te bewerken.

met dank aan Chris & Michelle van the couples post

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter

Tips & trics worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormings-organisatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: