humor

Humor is meer dan een goede grap. Humor is een band die je relatie op een unieke manier versterkt. Lachen kan ontberingen draaglijker maken, als de lijm die een relatie bij elkaar houdt als al het andere uit elkaar valt. Lachen lijkt ook veel op seks. Beide zijn plezierig, verbranden calorieƫn, bouwen immuniteit op, verminderen stress en toveren de hele dag een glimlach op je gezicht. Serieus!

Tom: We zouden onszelf minder serieus en humor wat serieuzer moeten nemen. Weet jij wat op de lachspieren van je partner werkt? Een stripverhaal, satire, slapstick of sarcasme? Neem je elkaar in de maling, plaag je elkaar, geef je elkaar grappige cadeaus of hebben jullie ‘inside jokes’? Ik hou van een goede grap, maar Mary Frances is een kei, altijd klaar met een gevat antwoord. We houden allebei van stand up comedy en kunnen beide de slappe lach krijgen bij een goeie komedie. Onze kat van 8 kg kan ons altijd aan het lachen maken met haar capriolen. Maar er gaat niets boven een afspraakje met onze kleinkinderen om onze stemming op te vrolijken.

Mary Frances: Humor is een goede zaak. Als we samen lachen, niet met elkaar. Ik plaag Tom graag en noem hem liefkozend “my precious” terwijl ik achter hem opruim of wacht tot hij weer een gadget tevoorschijn haalt om een autorit aangenamer te maken. Als ik Tom vraag om iets te doen, is zijn klassieke antwoord: “For you baby, I could be!” Deze zin uit Shrek laat mij en anderen zien hoe graag hij me wil. Ja, Tom kan alles veranderen in een seksuele toespeling.

Lachen helpt ook als ik iemand pijn heb gedaan. Een glimlach en een uitgestrekte arm samen met de uitroep: “It’s merely a flesh wound”, een geliefd citaat uit Monty Pyton, brengt een sluwe grinnik van Tom en een berenknuffel van mij. Het herinnert ons eraan om onszelf niet zo serieus te nemen en verder te gaan met een oplossing.

Tom: Lachen om mezelf is een geschenk dat mijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in onze relatie opbouwt. Of ik nu een stommiteit uit mijn dag vertel of een grappig verhaal uit mijn verleden, humor geeft Mary Frances de kans om me onverbloemd te zien, naakt in mijn verlangen om mezelf te accepteren en door haar geliefd te worden. Dit is ook waar in ons vrijen. Of de seks nu teder of leuk en speels is, ongemakkelijke momenten komen voor. Er gaat niets boven een beetje humor om het schip recht te trekken. Lachen kan ons helpen om speels te blijven en opent de deur voor een gesprek.

Mary Frances: Humor kan ook averechts werken. Het is belangrijk om gevoelig te zijn en liefdevol te werk te gaan. Humor is als een dans. Hoewel sommige mensen een natuurlijk talent hebben, vergt humor, net als dans, oefening. Net als koolhydraten in een dieet, kan te veel humor schadelijk zijn, maar juist de juiste hoeveelheid gelach kan onze liefde zoet maken.

Wij moedigen jullie aan om te oefenen met humor en de lach te omarmen. Vertrouw ons, het zal het vertrouwen en de intimiteit in jullie relatie versterken.

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter

Tips & tricks worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormingsorganisatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: