ochtend

Wat waren mijn eerste gedachten en gevoelens toen ik vanochtend wakker werd?

Liefste Leen,

“Oei overslapen!, Oef, het is zondag, het mag!” En dan toch even naar de wekker kijken: 8.15, dat valt goed mee.

Hersenen in sluimerstand maar ze beginnen toch al te werken. Zondag met volop zon! Onze kinderen en kleinkinderen komen langs, waarvan eentje jarig. Meteen voel ik mijn schoolreis-gevoel, het popelen van goesting om een beloftevolle dag in te stappen. En dan gaat het snel, 5 minuten later ben ik al koffie aan het zetten. Open de deuren en yes, het is al warm genoeg om buiten te ontbijten. Samen napratend over het wel en wee van de voorbije dagen: een succesvolle online encountersessie die we mee mochten begeleiden, een bezoek aan vrienden met wie we over het leven spreken, de zoektocht naar een huis van onze dochter. Lieve Leen, wat een zegen is het om o met jou te leven op deze gewone buiten gewone zondag.

Liefs

jan

Lieve Jan,

Ik was vroeg wakker vanochtend, amper zes uur en ik lag klaarwakker in ons bed met jou naast me, heerlijk ronkend. Mijn gedachten sprongen van het ene naar het andere: eindwerk, ik jij wij, onze kinderen, onze vrienden…Vermoeiend!

Het eindwerk wringt zich naar voor: het is eindelijk ‘af’, nog enkel de laatste revisie, de ditjes en datjes, de schoonheidsfoutjes rechtzetten. Wat een heerlijk gevoel is het om dat te kunnen zeggen. Maar die rusteloze geest van me is niet te stoppen, ik race van het ene naar het andere schoonheidsfoutje. Stop Leen, je gaat dit vandaag niet doen! Ik weet dat een beetje afstand nemen alleen maar mijn blik helderder zal maken. Stop! Denk aan iets anders: en de laatste sessie van IK jij wij, die we gisteren mee mochten begeleiden komt naar boven drijven. Hoe wonderlijk, intens verbonden ik me voelde met dat kleine groepje mensen. Ik voel me warm en dankbaar als ik aan de emoties van gisteren denk…En hop daar zitten mijn gedachten bij de dag van vandaag, de zon, onze kinderen in de tuin, en de jarige S.! Haar geboorte vorig jaar was een wervelstorm en er volgden een paar bange dagen. Gelukkig kwam alles goed. Maar deze verjaardag zal voor ons allemaal altijd verbonden blijven met een mix van intense gevoelens! She is precious! geliefd, gekoesterd en verbonden met grote dankbaarheid dat alles goed gekomen is.

Zal ik opstaan? Dit is toch echt te zot op zondag…Rusteloos lig ik te draaien en uiteindelijk val ik toch weer in slaap tot onze kanaries me wakker fluiten en de geur van koffie me zegt dat het tijd is voor het ontbijt op een heerlijk zonnig terras. Vandaag wil ik genieten van zon en gezelschap

Liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: