Geld

Geld maakt niet gelukkig!

Het is overal in het nieuws …. Eerst Jeff Bezos en nu Bill Gates zijn gescheiden. Twee van de rijkste mannen ter wereld konden het huwelijksgeluk niet vinden, dus hoe moet ik dat dan doen? Hoe vinden we blijvend geluk in ons huwelijk? Mijn moeder heeft altijd gezegd…

“Mannen en vrouwen zijn totaal verschillende wezens- het is verbazingwekkend dat ze samen kunnen leven!” Daar zit wat waarheid in. In het begin van ons huwelijk, genoten we van onze verschillen. Dan, geleidelijk aan werden die verschillen irritaties. We gingen van een glanzend nieuw gelukkig stel naar een gedeukte en bekraste versie die sommigen misschien zouden overwegen in te ruilen.
Is het huwelijk het waard?

Janine: Het is niet makkelijk om getrouwd te blijven. Het kan niet makkelijk zijn geweest voor Bill en Melinda. Kun je je voorstellen hoe het zou zijn als de hele wereld naar je kijkt? Een YouTuber maakte de volgende interessante opmerking: “Ik denk niet dat het doel van het huwelijk is om gelukkig te zijn. Ik denk dat geluk een bijproduct is. Ik denk dat het doel van trouwen is om elkaar door moeilijke tijden heen te helpen en om kinderen op te voeden. En als je dat doet, eindig je hoe dan ook gelukkig. Maar het is een ander soort geluk – niet het soort geluk dat Hollywood je verkoopt.”
Heb lief alsof er geen morgen is

We hebben allemaal wel eens gehoord dat een relatie 50/50 moet zijn. Op een gegeven moment realiseerden we ons dat dat niet werkt. Het creëerde een constante meting van “Wat doe jij voor mij?” Janine en ik begonnen naar een ander model toe te werken: één waar we elk 100% geven. Wanneer we elkaar in liefde proberen te overtreffen, is dat een recept voor succes.
Onbetaalbare momenten

We weten dat je met geld geen geluk kunt kopen. We hebben prachtige verhalen gehoord van vrienden over momenten waarop ze romantiek en vreugde (meer dan alleen geluk) ervoeren in de “kleine” momenten. Een echtpaar dat wij kennen vertelde hoe zij op een middag werd meegesleept en zich net Assepoester voelde, toen haar man haar meenam voor een ritje op de tractor. Een van onze magische momenten was toen we spontaan wijn en kaas inpakten en naar het platteland reden voor een paar uur weg van onze tieners. Klinkt simpel, maar het was geweldig!

We zouden graag van jullie willen horen. Vertel ons in de reacties hieronder over een moment(en) waarop jij en je partner iets kleins deden dat jullie huwelijk leven inblies.

met dank aan the couples post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: