cadeau

Van welk soort cadeaus geniet ik het meest?

Liefste Leen,

Wat treft dat je net deze vraag uitpikt na een gastronomisch weekendje voor ons twee. Wat een mooi geschenk was dat, van mijn werk op het moment dat ik van functie veranderde. Het is een “belevings” cadeau en daar heb ik het meeste plezier van. In dit geval lekker degusteren, gezellig babbelen, ontspannen wandelen, diep slapen op de Ardense buiten. Ja ik ben dankbaar en voel me blij en ontspannen. Meer moet dat niet zijn.

In mijn en ons leven is “samen met” een belangrijke bron van energie en voldoening. Samen met jou praten over de dingen des levens. Samen met anderen ons inzetten voor de goede zaak. Samen met onze kinderen en kleinkinderen een “convivium” doen: we komen bijeen,elk kookt iets en het moet iets nieuws zijn! We eten het samen op. Deze traditie stamt uit de tijd dat ze tieners waren. In het coronajaar konden we dit helaas niet maar hey het mag! Dus laten we onszelf een cadeau geven en er eentje organiseren. Wie heeft er een idee voor een thema?

Liefs Jan

Lieve Jan,

Spontaan denk ik aan de kleine onverwachte dingen zoals een bloem die je voor me plukt of een onverwachte knuffel. Al moet ik eerlijk zijn en bekennen dat zo’n onverwachte knuffel me ook dikwijls overvalt en ik er soms onhandig op reageer. Toch laat het iets kleins en warms gloeien in mij. Hij ziet me, hij ziet me graag zelfs. Dat brengt vrolijkheid en vriendelijkheid. De zon gaat een beetje schijnen bij wijze van spreken.

Maar algemeen hou ik van cadeaus waarin we samen iets beleven, iets doen. Dat kan gaan van een fietstochtje over een BBQ tot samen een tentoonstelling of concert bezoeken/ horen. Dat alles liefst in goede spirit. Ik bedoel vrij van zorgen, gewoon genietend van de natuur, elkaars gezelschap, de schoonheid. Ik hou van mooie dingen en dat kan werkelijk vanalles zijn: een gedicht op mijn raam, een goed boek, een sieraad…Jawel ik ben best ijdel en hou ervan om me mooi te maken. Dat geeft me een bijzonder gevoel. Het kan me soms ook gewoon helpen om me beter te voelen. Dan geef ik mezelf een knipbeurt bij de kapper cadeau of een mooie blouse. Of ik kijk in mijn kleerkast en kies iets uit wat me een goed gevoel geeft.

Ja cadeaus zijn er allerhande natuurlijk. Het draait om geven en ontvangen, beide even belangrijk. Dat ontvangen daar wil ik de komende tijd wat bewuster mee omgaan.

Liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: