samen op weg

Je relatie levendig en boeiend houden dat is soms hard werken maar soms maken we het moeilijker dan het hoeft te zijn. Daarom gaan we deze week een manier voorstellen om de makkelijke weg te nemen.

Hoe kun je de makkelijke weg kiezen? Simpel – zoek naar de kleine dingen die je voor je partner kunt doen en doe ze gewoon. Dit is gemakkelijk als het dingen zijn die je al wilt doen. Maar om het spel te verhogen, dagen we je uit om je te concentreren op de dingen waarvan je weet dat je partner ze belangrijk vind maar waar jij zelf niet dadelijk enthousiast van wordt

Nick:

Bijvoorbeeld, ik weet dat het Jen’s hele dag kan verpesten als ze ’s morgens beneden komt en de keuken erbij ligt alsof er een ramp gebeurd is. Ik zou tegen je liegen als ik zou zeggen dat ik graag de afwas doe, maar ik vind het ook niet erg om te doen. Dus als ik zie dat de afwas niet gedaan is en ik doe het, is dit een makkelijke overwinning – makkelijk voor mij, belangrijk voor Jen.

Een ander voorbeeld is haar een voetmassage geven aan het einde van de dag. Het helpt Jen te ontspannen en het is niet te veel moeite voor mij. Het verhoogt ook de kans op intimiteit tussen ons later of de volgende dag. Makkelijk voor mij, een grotere deal voor Jen. Dat is de spirit.

Jen:

Een gemakkelijke weg voor mij is de ochtendroutine van onze katten. Nick staat de meeste ochtenden eerder op dan ik om zich klaar te maken voor het werk. Zodra zijn wekker afgaat, denken onze katten dat het tijd is voor het ontbijt en beginnen ze te miauwen. Nick zorgt doordeweeks voor hun ontbijt, maar in het weekend, als we de wekker niet zetten en de katjes toch opstaan, geef ik ze te eten zodat Nick een beetje kan uitslapen. Hoe graag ik ook uitslaap, ik erken dat ik een ochtendmens ben, dat vroege opstaan is makkelijk voor mij, moeilijker voor Nick.

Een ander voorbeeld is op het gebied van lichamelijke aandacht. Ik kan me ’s avonds gemakkelijk in bed nestelen en gaan slapen. Nick is een nachtmens en heeft ’s avonds meer moeite om zijn hoofd tot rust te brengen, vooral als het een drukke of ingewikkelde dag is geweest. Als ik ’s avonds tijd met hem doorbreng om te praten, samen wat TV te kijken, of hem uitnodig voor iets intiemers 😉 helpt dat hem om makkelijker en vrediger in slaap te vallen. Dit vraagt niet zo veel extra van mij, maar het kan een enorme impact op hem hebben. Makkelijk voor mij, moeilijker voor Nick.


De makkelijke weg uitdaging

De makkelijke dingen zijn een simpel cadeau dat je aan elkaar kunt geven. Wat is voor jou de makkelijke weg die voor je partner misschien wat hobbeliger is? Ken je de kleine hindernissen op de weg? Wij denken dat als je werkt aan het makkelijker maken van de rit voor je partner, jullie beiden meer van de reis zullen genieten.

met dank aan the couples post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: