warm

Waar word jij warm van?

Liefste Leen,

Daar moet ik niet lang over nadenken: het is het gezin dat wij samen begonnen zijn en dat intussen is uitgedijd tot een mooi warm geheel. Vandaag komen we weer samen om te vieren dat de jongste zoon terug thuis is van zijn Compostella tocht. Zo ongedwongen samenzijn, samen eten en praten, met de kleinkinderen spelen en verwonderd zien hoe ze groeien. Daar word ik warm van, het maakt me blij en gelukkig dat wij, jij en ik, die warme thuis blijven bieden!

In dat verhaal speel jij een belangrijke rol, Leen. Je houdt niet op met communiceren, om de datum te prikken, een menu af te spreken, en ja zelfs de boel te animeren met je lach en je speelsheid. Jij, de stille ernstige Leen die helemaal kan openbloeien als de kinderen en kleinkinderen er zijn. In dat alles ga ik graag mee, het is iets wat we kunnen: samen gastheer en gastvrouw zijn, onze (groot)ouderrol spelen, onthalen en ontvangen. Het is een beetje als zonneschijn, lekker warm, maar je moet er wel in gaan zitten. Blij dat we daarin slagen!

Liefs

Jan

Lieve Jan,

In ons kleine kringetje zijn dat onze kinderen en kleinkinderen. Onze kinderen omdat zij een onzichtbaar lijntje hebben dat ons met elkaar verbindt. Ik vind het meer dan heerlijk dat we weer met z’n allen kunnen samenzijn. Onze reiziger is thuis! Na een tocht van meer dan 900 km. Straks zijn we weer samen in onze tuin en is het tijd om weerom te verbinden met elkaar. Bij ons gebeurt dat meestal rond de tafel waar gesprekken gemoedelijk en ongedwongen toch ook over het wel en wee gaan. Het afgelopen jaar was voor ieder van ons een uitdaging. Niet altijd gemakkelijk!

Rond die tafel hoort de volgende generatie er ook bij. Voor mij betekent dat spelen, mezelf verliezen in het simpele leven. Alles ontdekken, trager, verwonderd. Ik ga in mijn hoofd naar een ander plekje. Ik kan intens genieten van samen spelen met hen en vergeet ‘de rest’, de grote mensenzorgen zeg maar. Voor mij is dat opladen, ik krijg er energie van, word blij en opgetogen, het onbevangen kijken, denken, redeneren doet me deugd.

Waar word ik nog warm van? Het vogelconcert dat ik nu elke avond kan beluisteren in onze tuin, de schoonheid van een verwaaid lied op de radio, bezig zijn met de reclamebladzijden voor het Encounterblad of het maken van een powerpoint voor het nieuwe weekendaanbod. Ik heb dan plezier in het uitzoeken van mooie beelden en ben blij zo mijn stempel te kunnen drukken. De opstart van een nieuwe begeleiding op het werk deze week gaf me ook een warm gevoel. Een uitdaging zeker, maar die start houdt mogelijkheden in zich, kansen om verbinding te leggen, het verschil te maken in wat een moeilijke tocht zal worden. Daar bij mogen zijn, even meewandelen alleen maar dat, daar word ik warm van. Blij dat ik dit werk mag, kan doen.

liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: