advies

Welk advies zou ik mezelf nu geven?

“Vergeet even alle to do’s en bezorgdheden, neem een pintje en een zak chips en zet je voor het voetbal!”

Iets in die trant flitste door mijn gedachten. Een sportliefhebber ben ik niet, maar met jou en onze jongste naar de Belgische ploeg kijken, daar geniet ik wel van. Het gevoel van erbij te zijn, met velen getuige te zijn van iets speciaals, daar hou ik wel van. Al zal ik niet naar een stadion of een EK-dorp gaan. Gezellig voor de televisie, even al de rest vergeten, meer moet dat niet zijn.

Zondag rustdag, vandaag wil ik dat even letterlijk nemen want het was een goedgevulde week. Met veel uren voor het laptopscherm én stevige fysieke arbeid in tuin en veld.

Pff…effe uitblazen!

Maar laten we deze namiddag samen iets ontspannends doen!

Liefs,

Jan

Lieve Jan,

“Neem de tijd om te ontspannen.”

Dat is een moeilijke voor mij want er vliegen altijd wel dingen door mijn hoofd. Teveel “moetes” zeg jij dan. Niet dat ik de hele tijd rondvlieg van hot naar her. Maar in mijn hoofd is het soms wel een slagveld. Dus dat advies richt zich naar mijn hoofd 🙂 Altijd gedreven door verlangens, verwachtingen, verantwoordelijkheden. Ik heb een mannetje op mijn schouder zitten dat voortdurend commentaar geeft. Ik ben wél blij met dat mannetje hoor, want ik ben nieuwsgierig en leergierig, er zijn vele dingen die me boeien. Als het goed met me gaat, als ik in evenwicht ben, zeg maar, dan maak ik plezierig gebruik van mijn mannetje, dan zet ik hem op tijd en stond even op non actief voor ME-time of WE-time al naargelang mijn verlangen en behoefte. Maar soms kan ik dat mannetje moeilijk bewerken, dan wordt zijn stemmetje een STEM waar ik dan zelf een beetje slaaf van word.

Gelukkig is er nu zon en vakantietijd rondom me, dat helpt. Alles wat je hoort op radio, in gesprekken, wat je ziet in beeld, ademt “Einde bereikt – vakantie in zicht!” Dat stemt me vrolijk en maakt ook wel dat ik tegen mijn mannetje kan zeggen: “Nu even niet, eerst even batterijen opladen en tijd tijd laten zijn.” Ik hoop dat wij dat straks ook even kunnen. Leven in het moment en daarvan genieten. Go with the flow als vrolijke flower power kinderen.

liefs

Leen

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: