plannen

Zelfs met het meest fantastische plan is het in het leven niet alleen mogelijk, maar ook zeer waarschijnlijk dat er iets gebeurt waardoor je je plan moet bijstellen. Hoe we omgaan met het onverwachte, daar draait het om. Zijn we creatief en maken we er iets leuks van en scoren we een onverwacht punt of laten we ons ontmoedigen en zitten we te kniezen? Hier de planning versus realiteit van ons recente weekend. We hadden onze nichtjes op bezoek, een 8-jarige tweeling, en we hadden samen grootse plannen!

plan: Kamperen in de achtertuin, compleet met kampvuur en marshmallows realiteit: 3 dagen regen aanpassing: Popcorn maken en samen een film kijken

plan: een fietstochtje naar het park en de nieuwe speeltuin uittesten realiteit: 3 dagen regen aanpassing: een theekransje en modeshow houden met de oude poppen van onze dochters

plan: Zwemmen in papa’s zwembad realiteit: 3 dagen regen aanpassing: Zwemmen in de regen – super leuk!

plan: Samen inkopen doen en een etentje organiseren realiteit: 3 dagen regen PLUS wateroverlast! aanpassing: zandzakken leggen en waterpomp in de kelder installeren. De poppen, spelletjes bij elkaar zoeken en een geïmproviseerde picknick/spelletjesavond op zolder houden.

We hebben het allemaal ongeschonden overleefd en de tweeling is veilig bij hun ouders teruggebracht met veel mooie herinneringen. Maar het heeft ons er wel aan herinnerd dat in het leven flexibiliteit alles is.

Julie Net als babysitten, vereist onze relatie VEEL flexibiliteit. Dat is niet altijd gemakkelijk. Ik ben een perfectionist en John houdt van organisatie en checklists. We hebben allebei geleerd om een beetje te buigen als dingen niet gaan zoals gepland – of als een van ons vastbesloten is om een ding te doen en de ander een heel ander scenario in gedachten heeft.

Toen mijn avond-zoom-vergadering werd geannuleerd, zag ik dat als een kans om wat extra slaap te krijgen nadat ik de vorige nacht niet goed had geslapen. John zag het als een kans voor romantiek en vrijen. Het duurde even voordat ik de knop kon omdraaien, maar ik liet me verleiden door John en het werd een onverwachte romantische en gloedvolle avond en nacht. Door flexibel te zijn en te kiezen voor romantiek en vrijen, konden we een grote “touchdown” scoren in onze relatie. De dagen daarna waren we speelser en aanhankelijker, fijn toch? Deze vreugde overtrof ruimschoots het voordeel van een extra uur slaap 🙂

John Als onze plannen niet overeenkomen, heb ik een keuze te maken. Ik kan discussiëren en mijn zin doordrijven, of ik kan me flexibel opstellen en rekening houden met Julies standpunt. Toen Julie voorstelde om onze slaapkamer knalgeel te verven, haar lievelingskleur, was dat niet mijn eerste keus, moet ik toegeven. Maar toen ik ervoor koos om flexibel te zijn en met Julies plan in te stemmen, werd ons huisverbeteringsproject leuker en het eindresultaat was harmonieus (en een prachtige kamer). Het is niet altijd makkelijk om je flexibel op te stellen, maar het blijkt wel steeds weer positief te zijn voor onze relatie.

Dus… ? Kies ervoor om flexibel te zijn om een betere veldpositie te krijgen en uiteindelijk de wedstrijd te winnen!

met dank aan the couples post

Foto door Erik Mclean op Pexels.com

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter

Tips & trics worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormingsorganisatie.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: