papier

Iemand zei eens tegen ons (nogal cynisch), “Het huwelijk is maar een stukje papier.” Wij zijn het daar niet mee eens.

Het huwelijk gaat over twee mensen die samen een leven creëren. Een huwelijk raakt niet alleen de twee mensen die erin zitten. Het raakt hun familie, hun vrienden, hun collega’s, en hun kinderen. We moeten ons ‘stukje papier’ intact houden in het belang van ons tweeën, maar ook voor de wereld om ons heen.

Nick: Nu ik weet dat ons huwelijk belangrijk is voor anderen, ben ik me er meer van bewust hoe serieus ik het moet nemen en hoe ik verantwoording moet afleggen aan Jen. Veel van de boodschappen die mannen krijgen lijken op “doe wat je wilt, als de vrouw het niet leuk vindt, is dat haar probleem”. Maar in een toegewijd huwelijk, moet ik ervoor kiezen om verantwoording af te leggen. Voor mij betekent dit dat ik altijd Jen op de eerste plaats zet bij alle beslissingen en dat ik bij de meest serieuze beslissingen in het leven, niet zomaar mijn zin krijg. We zijn meer dan alleen een partnerschap, net zoals ons huwelijk meer is dan een stuk papier. Een paar jaar geleden kreeg ik de kans op een promotie. De nieuwe functie zou meer verantwoordelijkheid met zich meebrengen en aanzienlijk meer reizen dan voorheen. Hoewel het een voor de hand liggende financiële beslissing leek, wilde ik het niet alleen doen. Ik had verschillende gesprekken met Jen waarin ik de voors en tegens afwees, voordat we samen besloten om er mee door te gaan.

Speels zijn met elkaar Jen: Hoewel verantwoording afleggen aan elkaar belangrijk is, is het ook belangrijk om speels met elkaar om te gaan. Ervoor zorgen dat we tijd maken om samen plezier te hebben bouwt ons weer op. Speelsheid kan vele vormen aannemen in onze relatie, van flirten met elkaar tijdens het maken van het eten tot een wandeling; van date-avonden tot uitstapjes. Spel helpt ons herinneren waarom we in de eerste plaats verliefd zijn geworden. Het herinnert ons eraan dat we van elkaar moeten genieten en niet alleen met elkaar getrouwd moeten zijn. Tijdens de pandemie zaten we, net als vele anderen, thuis opgesloten met onze vijf kinderen. Toen de beperkingen wat minder werden, beseften we dat onze relatie een opkikker nodig had, dus boekten we een weekendje weg in een plaatselijk hotel in de buurt van een stadscentrum waar we graag komen. Dat uitje van 2 dagen was vol van gesprekken en tijd voor onszelf, waarvan we vergeten waren dat we die nodig hadden. Het was een herinnering aan wie we zijn als paar, en gaf ons nieuwe energie voor andere aspecten en relaties in ons leven ook.

Maak van je huwelijk meer dan een stukje papier Of het nu gaat om serieuze beslissingen of speelse tijden, ons huwelijk is een serieuze zaak. De mensen van wie we houden, binnen en buiten ons gezin, rekenen op ons. Als je nadenkt over je eigen huwelijksrelatie, hoe beïnvloedt het feit dat je weet dat het meer is dan een stukje papier de manier waarop je met elkaar omgaat?

met dank aan the couples post

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter

Tips & trics worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormingsorganisatie.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: