creatie-recreatie

Jef: We zijn net terug van twee kampeertrips. De eerste was de jaarlijkse familiekampeertrip met onze jongvolwassen kinderen in de tent bij ons en 17 leden van de uitgebreide familie op nabijgelegen kampeerplaatsen. De tweede keer waren we maar met z’n tweeën. Wow, wat een verschil! We vinden het heerlijk om 24/7 tijd door te brengen met onze kinderen en uitgebreide familie, maar we houden ook van de rust en de vrijheid die het kamperen met z’n tweeën met zich meebrengt. Het doet ons met liefde denken aan onze eerste jaren samen.

De eerste jaren Julie: Het eerste weekend dat we samen kampeerden, ontdekten we dat we echt verliefd waren en beseften we dat we misschien wel voor altijd bij elkaar hoorden te zijn. Die eerste zomer gingen we bijna elk weekend kamperen. We ervoeren een ongelooflijke verbondenheid als we tot diep in de nacht onder een bladerdak van sterren praatten en onze hoop en dromen deelden. Het was een periode van intense ontdekking en groei, geholpen door de schoonheid, eenzaamheid en sereniteit van onze natuurlijke omgeving.

Hoe kunnen we recreëren? Jef: Door de jaren heen hebben onze recreatieve activiteiten ons enkele van onze meest gedenkwaardige en intieme momenten gegeven. Het zijn gelegenheden om tijd door te brengen gericht op ONS door iets te doen waar we SAMEN van genieten.

De mogelijkheden zijn onbeperkt. Alles buiten de dagelijkse routine kan ons dichter bij elkaar brengen. Ga fietsen. Kijk naar een prachtige zonsondergang. Woon een concert bij in het park. Ga picknicken in de familiekamer na een vroege bedtijd voor de kinderen. Maak een wandeling door de buurt. Wat je ook kiest, recreatie is een fantastische katalysator om nabijheid te ervaren.

Waarom recreëren? Om opnieuw te recreëren! Julie: Zelfs het woord recreatie betekent opnieuw creëren, iets nieuws en fris creëren. Als je de tijd neemt om je relatie te herscheppen, volgen nabijheid en intimiteit vanzelf. Jef: We hebben allemaal tijd nodig om te vernieuwen, vooral in onze relatie. Als ik ruimte creëer voor Julie door een pauze te nemen van het alledaagse, ontstaat er nabijheid en intimiteit. In onze ontspanning openen Julie en ik de deur naar een hernieuwde kennismaking of zelfs een kennismaking op nieuwe en opwindende manieren. Zonder al die rommel van het alledaagse, kan ik facetten van mezelf aan Julie laten zien, die er gewoon niet zijn als we in ons gebruikelijke tempo van 100 km per uur leven.

Julie: Als we opnieuw creëren, zie ik in Jef zijn zorgeloze, speelse geest die niet gebukt gaat onder de verantwoordelijkheden en zorgen van het leven. Het is gewoon wij tweeën in onze eigen wereld. Ik kan niet anders dan opnieuw verliefd op hem worden, en elke keer geeft dat meer diepte en rijkdom aan onze liefde.

Wat als ik niet leuk vind wat jij leuk vindt? Zoek een gemeenschappelijke basis, maar wees niet bang om iets nieuws te proberen! John heeft me laten kennismaken met langlaufen en nu is het een van onze favoriete manieren om te recreëren. Ik heb bij John ook een liefde voor theater gekweekt. Alleen al de wetenschap dat we bereid waren om deze dingen te proberen omdat de ander ervan genoot, hielp om onze relatie opnieuw te creëren.

Wat is jouw favoriete activiteit om je relatie te herscheppen? Ga er op uit en doe het, voor je plezier – en in het belang van je relatie.

the couples post is een initiatief van Worlwide Marriage Encounter Encounnter Vlaanderen maakt deel uit van deze wereldwijde vormings-organisatie.

Tips & trics worden gedeeld aan de hand van voorbeelden die ieder koppel zal herkennen. Probleemgebieden als geld, seks, communicatie, conflicten, afspraakjes, gevoelens, romantiek, schoonfamilie, opvoeding en verdriet worden besproken.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: