zon

Wat doet de zon met me en wat voel ik daarbij?

Liefste Jan,

Heerlijk vind ik dat! Ik voel me als een spinnende poes. Met zon ziet de dag er zoveel beter uit. Zeker op een weekend-dag zoals vandaag geeft de zon me onmiddellijk energie en een gevoel van blijgezindheid. Ik wil de tijd stilzetten en gewoon genieten, de zon haar werk laten doen, me opladen, letterlijk. De vele af te werken karweitjes eisen echter, ook vandaag, mijn aandacht. We hadden samen veel op ons bord de afgelopen weken. Ik had het gevoel dat het ‘overliep’ en had geen ruimte om er iets bij te nemen. Het ‘huiswerk’ van ons engagement samen bleef liggen. Vandaag staat het noodgedwongen op het programma, mijn verantwoordelijkheidsgevoel is dan sterk aanwezig. Maar de zon doet ook nu haar werk, geeft me energie en creativiteit. Ik zit in de zon achter de laptop! Ik vind als vanzelf de juiste woorden om die vooruit geschoven mail te sturen. Ons ‘huiswerk’ voelt minder zwaar aan.

Vandaag denk ik als Polly Anna. Ken je het verhaaltje van dat meisje dat het blij-spelletje speelt? De zon maakt me blij, jouw gezelschap maakt me blij. Straks steken we het vuur aan in onze buitenkeuken en dat maakt me per definitie blij. Want het voert me terug naar mijn scoutsverleden (woudlopers keuken). Het onbezorgde, creatieve, speelse scoutsmeisje borrelt naar boven. Tijd laten stilstaan en in het moment leven, dat doet de zon vandaag met me. Ik voel me ontspannen, werklustig, creatief en levenslustig.

liefs

Leen

Liefste Leen,

Je weet dat ik graag buiten ben, goed of slecht weer. Maar als de zon schijnt, is het onweerstaanbaar. Ik wil de tuin of de natuur in. Dat is meteen een dilemma: klusjes of ontspannen? Zo had ik gisteren een lijstje tuinwerkjes waar ik wel naar uitkeek: prei planten, groenbemester inzaaien, braambessen oogsten. Toen vroeg onze oudste zoon of ik zin had om mee te gaan kajakken met hem en de oudste kleinkinderen. Mijn eerste reflex was: “Geen tijd, teveel te doen!” maar eigenlijk had ik wel zin in een middagje op het water. Het werd een fijne ervaring. Omdat we samen plezier maakten en daar enorm van genoten, ook de kleintjes, die flink mee peddelden en zo fier als een pauw waren.

Dus de zon laat me spelen, nodigt uit om de riem er even af te leggen. Daar op het water doken flarden op uit mijn eigen kindertijd, met zomervakanties die eindeloos en zorgeloos duurden, met elke dag ravotten en in het weekend familie-uitstapjes naar zee of Ardennen. Daar voel ik weemoed bij, want die tijd ligt ver achter me. Maar daar op het meer kon ik het herbeleven en erin opgaan. En straks komen we weer samen, maken een vuur, eten en drinken wat. Zoals het hoort op een warme zondagavond in september. Dat de zon me dit weekend zoveel goeds brengt, maakt me dankbaar en blij.

liefs

Jan

Met deze blogpost laten we jullie voor een stukje proeven van de dialoogmethode. Probeer het zelf ook eens! Je schrijft elkaar een brief, daarna lees je brief voor aan je partner. Je geeft je brief af waarna je partner rustig de tijd heeft om de brief zelf nog een keer te lezen. Daarna ga je bij elkaar peilen naar zijn/haar gevoelens. Geen waarom-vragen, wèl belevingsvragen. Je zal zien dat je nét dat ietsje meer connectie hebt.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: