roze bril

Chris: Michelle heeft de grote verantwoordelijkheid om mij te helpen de zonnige kant van de dingen te zien. Hoewel ik soms gefrustreerd raak door haar eeuwige roze bril, weet ik ook dat mijn negatieve kijk op de dingen af en toe wel een roze tintje kan gebruiken. Hier zijn enkele dingen die we hebben gedaan om mijn vermogen om de zonnige kant te zien te vergroten.
Ten eerste hebben we een teammentaliteit aangenomen. We weten dat we elkaar rugdekking geven. We noemen onszelf team plus.

MICHELLE:
Ten tweede, we balanceren werk en privé.

Het probleem met denken dat ik een balans tussen werk en privéleven kan hebben is dat het een zekere gelijkheid suggereert. Mijn werk zal nooit zo belangrijk zijn als mijn gezin, maar soms moet ik Team plus opofferen omdat mijn werk ook belangrijk is. We hebben gemerkt dat het belangrijk is te onderkennen wanneer deze gelegenheden zich voordoen en plannen te maken om de gevolgen ervan tegen te gaan. Toen ik door een noodgeval op het werk veel later thuis zou zijn dan verwacht en onze plannen voor een etentje in duigen vielen, kwam Chris onverwacht opdagen en zei: “Dit lijkt me een perfecte avond voor een kantoorpicknick!”

CHRIS:
Ten derde, we voegen een vleugje plezier toe.

Zonder routine zou mijn wereld in chaos veranderen. Maar ik weet ook dat te veel routine de opwinding uit het leven kan halen. Leuke activiteiten ondernemen met je partner leidt tot een beter algemeen gevoel van welzijn. Willekeurige sms’jes sturen als we uit elkaar zijn of nieuwe recepten of restaurants zoeken en uitproberen zijn slechts twee van de manieren waarop we plezier maken, zonder mijn wereld in de war te sturen. Routine kan je geestelijke gezondheid redden, maar plezier kan ook vonken geven.

MICHELLE:
Ten vierde vieren we feest, gewoon omdat het kan.

Bekende feestdagen zijn makkelijk te vieren omdat ze een speciale knipoog geven naar dingen als dankbaarheid, liefde, ouders, enz. Waarom daar stoppen? Omarm ook de minder belangrijke, verzonnen, belachelijke en willekeurige feestdagen. Zij bieden de gelegenheid om de eenvoudige en onnozele dingen te erkennen en te waarderen. Chris’ persoonlijke favoriet, Nationale Donutdag. We zijn er trots op dat we gezond eten, maar op deze speciale dag zijn alle kansen verkeken! Hoewel mensen willekeurige feestdagen frivool kunnen vinden, is het leuk om te weten dat het toevoegen van een klein vleugje geluk niet veel tijd of moeite kost.

CHRIS:
Ten vijfde, we erkennen de goede dingen.

Heb je ooit gemerkt dat we meer aanwezig zijn voor onze partner tijdens een moeilijke periode? Wat als we hetzelfde enthousiasme aan de dag zouden leggen als het goed gaat? Ik ervaar bevestiging wanneer Michelle me erkent. Ik kan dan wel opgewonden zijn over mijn geweldige golfspel, maar als Michelle in mijn opwinding deelt door vragen te stellen, aandachtig te luisteren en mijn prestaties te erkennen, wordt mijn succes op de golfbaan nog groter (en mijn glimlach ook).

Kom op, de wereld kan zo mooi zijn als je even stilstaat bij die kleine fijne positieve dingen die er elke dag wel zijn! Daarbij stilstaan kruid je dag en maakt hem gezelliger en warmer.

een bewerking van thecouplespost

Foto door Bekka Mongeau op Pexels.com

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: