liefdesbrieven

Julie: Onlangs herontdekte ik een doos met liefdesbrieven die mijn ouders aan elkaar schreven. Mijn vader had ze aan mij gegeven nadat mijn moeder was overleden. Mijn vader werd opgeroepen voor het leger toen hij en mijn moeder pas getrouwd waren. Er was geen e-mail, geen sms, geen Facetime. Er was alleen een kort telefoontje op zondag en liefdesbrieven van maandag tot zaterdag. Deze brieven gingen meestal over details van het dagelijks leven, maar ze waren ook gevuld met uitingen van liefde en het verlangen om weer samen te zijn. Hun komst was een dagelijkse herinnering aan hun liefde en de verbintenis die zij met elkaar waren aangegaan.

Mijn vader en moeder bleven liefdesbrieven schrijven gedurende hun 56-jarige huwelijk. Hij leest nog steeds elke avond een brief van haar voor hij naar bed gaat. Het is een geschenk, een tastbare herinnering aan haar liefde voor hem. Hij gaat vredig slapen, in de wetenschap dat er veel van hem gehouden wordt en hij droomt ervan om weer samen met mijn moeder te zijn.

Toen John en ik verkering hadden, stuurde hij me vaak een kaart of liefdesbrief. Ik voelde me gekoesterd toen ik elk woord las waarin hij zijn liefde voor mij verklaarde. We zijn elkaar de afgelopen 30 jaar liefdesbrieven blijven schrijven.

Ik heb elke kaart of brief bewaard die John me ooit geschreven heeft. Elke brief is een kostbaar geschenk van zijn hart aan het mijne. Als ik ze herlees is het alsof ik zijn armen om me heen voel in een enorme omhelzing. Als hij aan het werk is of de stad uit, herinneren ze me aan zijn liefde voor mij. Als we een brand of een natuurramp zouden hebben, zouden ze een van de eerste zijn die ik zou pakken om te redden. We hebben ook al menige kwetsuur in ons huwelijk kunnen helen dankzij liefdesbrieven, die onze harten zachter maken, zodat vergeving mogelijk is.

John: De gedachte aan het schrijven van een “liefdesbrief” hoeft niet intimiderend te zijn. Evenmin hoeft een “liefdesbrief” lang te zijn. Wij gebruiken vaak hartvormige plakbriefjes als briefpapier. De twee of drie korte zinnen die op zo’n briefje passen, kunnen veel indruk maken – dat merk ik aan de sms’jes die ik van Julie krijg als ze een goedgeplaatst “hartenbriefje” in huis heeft gevonden! Onze keukenmuren en ramen zijn goed versierd met zulke “liefdesbrieven”! (hoewel we de extra pittige wel op een speciale andere plek bewaren 😊 ) Korte liefdes-sms’jes zijn een andere geweldige manier om onze liefde over te brengen.

Deze geschreven uitingen van onze liefde, waardering en verlangen naar elkaar zijn als goed gelegde stenen in de fundering van een prachtig gebouw. Ze geven structuur en kracht aan het leven dat we delen. Ze kunnen zelfs anderen vreugde schenken! Het is meer dan eens voorgekomen dat collega’s me zagen glimlachen bij het lezen van een kort liefdesbriefje dat Julie in mijn lunchpakket had gestopt – en dat bracht ook bij hen een glimlach op het gezicht. We vinden het ook geweldig als mensen glimlachen terwijl ze de “sticky note” keukenversiering opmerken!

Wanneer heb jij voor het laatst een liefdesbriefje geschreven aan je partner? Je hoeft geen Shakespeare te zijn om op te schrijven hoe je je voelt. Schrijf gewoon vanuit je hart. Vandaag. Het zou wel eens een van de grootste geschenken kunnen zijn die je je echtgenoot ooit zult geven.

met dank aan thecouplespost

Foto door freestocks.org op Pexels.com

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Blog volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: