goede voornemens

Elk nieuw jaar verschijnen er veel artikels over het maken van goede voornemens. Dit jaar hebben we een aantal veelvoorkomende goede voornemens genomen en willen we onze eigen lijst voorstellen. We noemen het onze anti- goede voornemens lijst.


Nummer Vijf: Een van de meest populaire goede voornemens is om naar nieuwe plaatsen te reizen. Hoewel wij een groot voorstander zijn van het beleven van nieuwe avonturen, pleiten wij in onze anti-voornemens lijst voor het herontdekken van de OUDE plaatsen. Wat maakt het uit dat je altijd naar dezelfde bestemming gaat? Je woont er niet en er is gegarandeerd iets veranderd sinds je er voor het laatst was. Vraag het aan een plaatselijke bewoner, ga een eindje rijden of maak gewoon een wandeling. Soms kan het magisch zijn om een vertrouwde locatie anders te benaderen.
Nummer vier: Een populair voornemen is om tijd, geld, enz. te besparen. Hoewel we het ermee eens zijn dat besparen belangrijk is zeggen wij: Meer SPEEL tijd samen. Neem je voor om met hem naar de fitness te gaan of (waarom niet) ga voor een pedicure met haar! Nu meer dan ooit is er een eenvoudige vreugde die voortkomt uit het samenzijn met degene van wie we houden. Vergeet niet dat dit de persoon is met wie je hebt gezworen je leven door te brengen en dat het belangrijk is om te investeren in goede tijd samen.
Nummer drie: Hoe zit het met het populaire voornemen om MINDER druk te voelen? We zijn het erover eens dat we allemaal manieren moeten vinden om druk te verminderen. Maar in onze anti-voornemens lijst willen we MEER INdruk. Ik ben onder de indruk dat Chris na al die jaren nog steeds de autodeur voor me opendoet. Chris is onder de indruk dat ik bedankkaarten, verjaardagskaarten en jubileumkaarten verstuur met onze beider namen erop.
Nummer twee: Misschien was een van je goede voornemens in het verleden: te STOPPEN met allerlei gewoontes. Dit jaar willen we in onze anti-voornemens lijst graag met een gewoonte BEGINNEN, namelijk dankbaarheid ervaren. Als ouders hebben we geprobeerd onze dochter de gewoonte bij te brengen om dankjewel te zeggen. Maar hoe vaak zijn we echt dankbaar? Denk daar maar eens over na! Onderzoek toont het belang en de kracht van dankbaarheid: Meer dan andere emoties, is dankbaarheid de emotie van vriendschap. Het maakt deel uit van een psychologisch systeem dat ervoor zorgt dat mensen hun inschatting verhogen van hoeveel waarde ze hebben in de ogen van een ander. Dankbaarheid is wat er gebeurt wanneer iemand iets doet waardoor je je realiseert dat je er voor die persoon meer toe doet dan je dacht.
Nummer Een: Het meest populaire voornemen gaat over VERMINDERD gewicht. Natuurlijk zijn we het ermee eens dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl aan te nemen, maar in onze anti-voornemens lijst willen we VERHOOGD inzicht . Er is altijd wel iets fascinerends te leren over je partner. Wist je dat hij azijn haat omdat hij vroeger op zijn vingers zoog en zijn ouders die gewoonte doorbraken door zijn vingers in azijn te dompelen? Wist je dat zij weigerde model te worden toen ze door een modellenbureau werd gerekruteerd, omdat ze haar moeder over haar twijfels vertelde?

Wat jullie goede voornemens ook mogen zijn, wij hopen dat het 365 pagina’s tellende verhaal van dit jaar VERBLUFFEND is!
Naast onze anti-voornemens hebben we een groot goed voornemen: elkaar LIEFHEBBEN.

Liefs ook voor jullie!
Chris en Michelle van thecouplespost

tip voor het nieuwe jaar: volg een boost je relatie webinar! Inschrijven via deze link

Eén opmerking over 'goede voornemens'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: