relatie

Onze relatie is uniek. We zijn twee mensen die uit verschillende realiteiten komen. Die invloeden van vroeger voegden we samen om iets nieuws te creëren.


Binnenkijken in mijn familie van herkomst

Jen: De familie van herkomst heeft een sterke invloed gehad op ons huwelijk. Mijn ouders bleven getrouwd gedurende mijn jeugd. Ik zag elementen van disharmonie, maar omdat mijn ouders nog samen waren, wuifde ik alle zorgen weg. Toen ik op de universiteit zat, scheidden mijn ouders. De disharmonie was in de loop der tijd erger geworden, en ik dacht dat dit de natuurlijke progressie van het huwelijk moest zijn. Ik ontmoette Nick niet lang nadat mijn ouders gescheiden waren, en we werden vrij snel serieus. Ik veronderstelde dat we op termijn misschien uit elkaar zouden groeiden en dat dat simpelweg de natuurlijke loop der dingen is.

Toen we een paar jaar later getrouwd waren begon ik me af te vragen of dezelfde dingen die mijn ouders uit elkaar hadden gedreven nu ook in ons huwelijk waren doorgedrongen. Maar het zit zo… wij zijn mijn ouders niet! Dat besef maakte een wereld van verschil. Ik moest eerst stilstaan bij wie wij zelf zijn om te komen tot een idee hoe ik onze relatie er wou laten uitzien! Ik weet zeker dat we allebei elementen van onze families van herkomst in onze relatie hebben gebracht. Die elementen samensmelten tot iets nieuws waar we beiden voor kunnen staan was de sleutel. Zo creëerden we het unieke DNA van onze relatie.


Naar buiten kijken naar andere stellen

Nick: Invloeden van buitenaf kunnen zeker ook onze verwachtingen over hoe onze relatie zou moeten zijn bepalen. Ik heb bijvoorbeeld de neiging om aan te nemen dat de uiterlijke harmonie die ik in andere relaties zie, ook echt is. Als zij er de hele tijd gelukkig uitzien, dan moeten zij dat ook zijn. Dus moet er iets mis zijn met ons als we niet altijd gelukkig zijn. Met die gedachte in mijn hoofd, heb ik soms de neiging om “bewijsmateriaal” te verzamelen. Ik hou dan een lijstje bij van alles wat er zoal misloopt. Wat Jen (volgens mij) verkeerd zegt of aanpakt. Maar dat lijstje brengt ons niet dichter bij elkaar… Al dat stilstaan en vergelijken met de relaties van anderen kan werkelijk contraproductief zijn voor onze relatie. Er is geen stel in de wereld zoals wij. Zelfs als zij zo perfect zouden zijn als ik me had voorgesteld (en dat zijn ze niet), dan zou hun aanpak in het beste geval alleen perfect passen bij hun relatie en niet bij de onze. Dus wat ik echt moet doen is me concentreren op Jen en de beste partner en vriend zijn die ik voor haar kan zijn. Ik vertrouw erop dat zij ook voor mij de beste vrouw zal zijn die ze kan zijn. De opdracht is dus: ga uit van elkaars goede intentie en ga daarmee aan de slag.


Het omarmen van uniciteit

Het staat wetenschappelijk vast. De kans dat jullie bestaan is ongeveer 1 op 400 triljoen (of lager), dus de kans dat een ander stel in het universum net zo is als jullie is nog kleiner dan dat. Omarm de uniciteit van jullie relatie en verken deze samen als koppel. We kunnen jullie verzekeren, het is en blijft een avontuurlijk en verrassend pad als je werkelijk focust op wie je partner is en samen op zoek gaat naar wat jullie als koppel zo uniek maakt!

bewerking van thecouplespost

Op zoek naar een origineel en creatief valentijnscadeau?🙃 Boost je relatie met een leuk, ontspannend, verbindend webinar. Telkens van 20u00 tot 21u30

We werken telkens rond een thema: ⁣⁣🕒 routine 22/02/2022 ⁣👥 communicatie 01/03/2022 ⁣💕 affectie & seksualiteit 08/03/2022 ⁣👶 kinderen 15/03/2022 ⁣🙏 overtuigingen & waarden 22/03/2022 ⁣👩‍❤️‍👨 evolutie & groei 28/03/2022 ⁣⁣Met voorbeelden uit het dagelijks leven, korte opdrachten, filmfragmenten, een quiz…⁣ Laagdrempelig, leuk en een cadeau voor je relatie!⁣❤ Schrijf je hier in.

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: