held

Michelle: Toen ik lesgaf aan de derde klas, was één van de opdrachten die ik mijn leerlingen gaf, het creëren van en schrijven over hun eigen superheld. Een van mijn leerlingen, schreef over “Buttered Toast Man”. Een drie pagina’s tellend verhaal over een jongen die de wereld moest redden van droge toast. Wat mijn leerlingen niet wisten, is dat ik samenleef met mijn eigen superheld, mijn man, Chris. Zijn superkracht: mensen keiharde waarheden vertellen die ze misschien niet willen horen en waarschijnlijk nog minder willen erkennen. Als ik zijn superheldenverhaal zou schrijven, zou ik vertellen over die keer dat Chris tegen onze buurman zei: “Natuurlijk is je nieuwe auto geweldig, maar dat maakt je nog niet minder een eikel!” Eerlijke Chris kan elk moment toeslaan, en niemand is immuun voor zijn kracht. Zoals die keer dat hij tegen onze dochter zei: “Wat jij als een poging tot vriendschap beschouwt, lijkt in werkelijkheid gewoon een manier te zijn om voor anderen op te scheppen.” Chris gelooft dat alle mensen de waarheid moeten horen, hoe onplezierig die ook is.
Chris: Net als Superman kan eerlijke Chris’ kryptoniet soms te bot, te hard of zelfs te wreed over komen. Maar, de waarheid in het leven is nu eenmaal vaak moeilijk om horen. Ik weet niet of iemand naar de deur zal snellen als eerlijke Chris verschijnt, maar ik weet wel dat eerlijkheid ons leven beter kan maken, ook al voelen we ons er soms slechter door. Wat deze superheld zo verfrissend vindt aan zijn eigen Lois Lane, is dat ze echt naar me toe komt om de waarheid te horen.Heel simpel als ze me vraagt: “Maakt dit me dik?” Dan is Michelle niet op zoek naar het “Nee schat, je ziet er in alles geweldig uit” antwoord. Ze rekent erop dat ik haar zou zeggen of wat ze draagt haar goed staat. Zeg ik altijd wat ze wil horen? Waarschijnlijk niet. Steekt het soms? Waarschijnlijk wel. Moet eerlijke Chris consequent zijn niet zo fijn afgestelde vermogen tot tact gebruiken? Jazeker! Maar ook dat is een van de grote waarheden in het leven. Ik zou niet liegen om Michelles gevoelens te beschermen, maar eerder om mezelf te beschermen tegen de pijn of de repercussies die ik zal ondervinden als ik een teleurgestelde blik op haar gezicht zie, een traan die ik laat, of soms zelfs om aan mijn eigen zelfveroordeling te ontsnappen. Als we door levenstrauma’s gaan, moeten we onszelf genoeg tijd gunnen om de harde waarheid van de situatie te verwerken.
Michelle: Wat zo verontrustend is aan de wereld waarin we vandaag leven, is dat we geprogrammeerd zijn om te proberen uitdagingen te vermijden. We verliezen dan de voordelen van wat het ervaren van een gezonde dosis waarheid kan doen. Neem het van eerlijke Chris aan, iedereen heeft problemen. Eerlijke Chris zal je zelfs vertellen dat het einde van het ene probleem het begin van het volgende is. Dus, probeer niet te hopen op een leven zonder problemen, maar hoop in plaats daarvan op de wijsheid om van ze allemaal te leren.

Met dank aan the couples post

Foto door Engin Akyurt op Pexels.com

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: