kern

Wat neemt me momenteel het meest in beslag?

Liefste Leen,

Ik noem het “woekeren met mijn tijd” want ja, het is weer zo’n periode. De weken voor de paasvakantie is het druk in de zachte sector, in de vakantie valt het grotendeels stil. Dus zijn er nu allerhande afspraken en veel to do’s, wat me toch wat stress bezorgt. Maar voorlopig is het een gezonde stress: ik krijg het werk gedaan en het is leuk want ik kom onder de mensen en maak hen blij, meestal toch.

Zo gaf ik zaterdagochtend de derde basisles “eco-moestuin” aan ruim 30 beginnende tuiniers en volgende zaterdag leggen ze de paden aan in hun nieuwe samentuin. Zo heb ik een 10-tal projecten waar momenteel heel wat begeleidingswerk bij komt kijken. Gelukkig zijn er de collega’s en de partnerorganisaties. Maar ook dat vergt communicatie! Ik blijf daar ook vandaag in mijn hoofd mee bezig en dat heeft effect op “ons”, want ik ben weinig aandachtig naar jou toe. Dat wringt met het verlangen om met jou tijd door te brengen en samen leuke en/of zinvolle dingen te doen. Al lukte dat wel afgelopen week: optreden van Ronny Mosuse; samen voor Encounter Brabant gaan spreken over het belang van de “waarom” in het leven; en dan gisteren de eerste familie BBQ van het jaar. Samen chillen en dan lekker eten op ons lenteterras.

Vandaag voelt het als de dag na het feest: moe maar tevreden, terugdenken aan het warme samenzijn, de gesprekken met onze kinderen en hun partners, het spelen met de kleinkinderen. En al dromen over de volgende sessies! ik voel me gezegend.

liefs

Jan

Lieve Jan,

Misschien is het de lente die me nieuwe energie geeft of zijn het een aantal positieve ervaringen van de voorbije dagen. Waarschijnlijk is het een combinatie, maar ik voel me stevig staan. Dat maakt dat ik met een positieve blik naar de dingen kan kijken.

Natuurlijk kijk ik met verbijstering en onrust naar de beelden uit Oekraïne, maar ik zie ook de bedrijvigheid op het kerkplein in Grimbergen. Ik hoor het verhaal van de hulpactie van de lokale scoutsgroep en de goede samenwerking met de Oekraïense gemeenschap. En ik voel me blij en fier ook. Mensen kiezen voor solidariteit, dat stemt me hoopvol.

Ik denk aan de vormingsavond die we daar in Grimbergen gaven rond ‘the golden circle’ van Simon Sinek. Dat was zo fijn om nog eens te doen! Heerlijk om een aantal bekende gezichten terug te zien en een praatje te kunnen slaan. Hen aan het werk zetten met de vraag: “Waarom ben jij opgestaan vandaag?” De rijkdom van drijfveren zien verschijnen op de flappen, het toverde een glimlach op mijn gezicht. Want daar ligt de kern van wat mensen verlangen en die kern blijkt universeel te zijn.

Wat me deze week ook sterk bezighield was mijn werk in het Kites-team (kinderen in thuis- en supportieve zorg). Het was een intense week, waarin er veel emotie en onmacht zat maar ook oneindig veel liefde. Dan voel ik ten volle, ja dit is wat ik graag doe: aanwezig zijn in die intense momenten van loslaten en afscheid nemen. Er zijn en spiegelen, bevestigen, bemoedigen, een stukje mee op weg zijn. Het is telkens weer boeiend omdat mensen zo divers zijn. Als het dan lukt om die verbinding te bewaren, ben ik blij en dankbaar. Het verdriet, het onheil, dat kan ik niet afwenden of voorkomen. De dood hoort evenzeer bij het leven als de geboorte. En net als geboren worden is sterven ook een proces.

liefs

Leen

Encounter Vlaanderen organiseert webinars, ervarings-weekends en workshops voor koppels. Op zo’n weekend gaan we op zoek naar die klik van het begin. We helpen jullie door je een nieuwe manier van communiceren aan te bieden die zeer effectief is. Verschillende thema’s komen aan bod. Geef opnieuw richting aan jouw relatie, júllie relatie! Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Je hoeft niets in een groep te doen. Er zijn geen therapeuten. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet.

Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Eén opmerking over 'kern'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: