anders

Het is geen geheim. Wij zijn verschillend, twee unieke individuen gevormd door verschillende achtergronden en ervaringen. Hoewel we elkaar vaak aanvullen, kan het verschil er soms toe leiden dat we met elkaar botsen. Van elkaar houden ondanks onze verschillen is een beslissing die we kunnen nemen om deze conflicten te doorbreken.

Julie: Ik help anderen graag en vind het moeilijk om nee te zeggen als mensen me vragen dingen te doen. Dit heeft onze relatie zeker verbeterd, toen ik John aanmoedigde om met mij mee te doen. We hebben op deze manier veel geweldige mensen ontmoet, waarvan sommigen levenslange vrienden zijn geworden. Ik heb John ook zover gekregen dat hij nieuwe dingen ging proberen, zoals gemeenschapstheater, wat erg leuk is en speelsheid en veel gelach in onze relatie brengt. Als we samen dingen meemaken, zijn we veel empathischer en geduldiger met elkaar. Maar er loeren problemen om de hoek als ik geen grenzen stel en me tot meer verplicht dan ik zelf wil. Ik raak dan overweldigd en kan ronduit chagrijnig worden. Soms reageer ik mijn frustratie ten onrechte af op John door kortaf te zijn, wat conflicten veroorzaakt.

John: Ik ben grondig en ijverig om ons huis zowel van binnen als van buiten te onderhouden. Julie vindt het heerlijk dat ons gazon er altijd keurig verzorgd uitziet, dat onze vogelvoederbakjes altijd gevuld zijn en dat ze altijd de dingen kan vinden omdat ze meestal liggen waar ze horen. Maar deze eigenschappen kunnen ook een schaduwzijde hebben als ik “even” naar buiten ga om een karweitje op te knappen en Julie vertel dat ik “zo weer binnen ben”, maar dan uiteindelijk uren buiten zit. Dit kan de indruk wekken dat ik meer geef om zinloos werk dan om vrije tijd met Julie. Het gevolg kan zijn dat er wrok ontstaat, met conflicten tot gevolg. Dus hoe gaan we hiermee om?

Onze verschillen erkennen en accepteren Julie: Elkaar liefhebben ondanks onze verschillen begint met het erkennen en accepteren van die verschillen. Het helpt zeker om in Johns schoenen te gaan staan om mijn hart zachter te maken. John is bijvoorbeeld erg punctueel en ik ben dat niet. Hij komt graag vroeg en ik kom graag stipt op tijd, wat meestal betekent dat we te laat komen als we een klein oponthoud op de weg tegenkomen of als we terug het huis in moeten om een vergeten voorwerp op te halen. Na het erkennen van en praten over dit verschil, was ik beter in staat om John’s perspectief te begrijpen en de schaamte die hij voelt als we te laat zijn.


Beslis om lief te hebben Julie: Ik doe nu bewust mijn best om mijn zaken op orde te krijgen, zodat we iets eerder of in ieder geval op tijd aanwezig kunnen zijn. Deze beslissing om lief te hebben door mijn gedrag te veranderen, bekrachtigt John. Als het belangrijk voor hem is, dan maak ik het ook belangrijk voor mij. Ik heb zelfs ontdekt dat het een stuk minder stressvol kan zijn om niet door de luchthaven te rennen om ons vliegtuig te halen!

Positieve feedback geven John: Julie positieve feedback geven is een andere belangrijke stap. Als ik zie dat ze haar best doet om ons te helpen op tijd te zijn, laat ik haar weten hoezeer ik dat waardeer. MIJN positieve gedrag moedigt HAAR positieve gedrag aan.

Net als sneeuwvlokjes zullen Julie en ik altijd uniek zijn, maar van elkaar houden ondanks onze verschillen kan onze relatie zeker een stuk vreugdevoller maken!

met dank aan thecouplespost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: