boemerang-baby

“Mam en pap, zou het goed zijn als ik een tijdje naar huis verhuisde?” Deze woorden waren het begin van een gloednieuw hoofdstuk in ons leven. Vaarwel leeg nest, hallo boemerang baby.

Julie

De afgelopen drie weken zijn een hele aanpassing geweest sinds onze volwassen dochter weer bij ons is komen wonen. Het sorteren en verplaatsen van “spullen” om haar oude slaapkamer op te ruimen was het makkelijke deel. Deze nieuwe driehoeksdans aanleren was een beetje moeilijker.

Alle oude ouderlijke angsten staken weer de kop op. Haar elke keer als ze de deur uitgaat vragen waar ze heen gaat, met wie ze zal zijn en wanneer ze weer thuis zal zijn, is niet langer gepast – ze is een volwassen vrouw die al zeven jaar op zichzelf woont. Dit hoofdstuk zal heel anders worden dan het hoofdstuk over de tienerjaren. Maar toch voelt het, voorlopig althans, niet helemaal anders. Toen ze weg was, was het meestal uit het oog, uit het hart. Nu loopt de “zorgen-meter” constant.

John

Maar de ouderlijke vreugde is ook teruggekomen. We zijn zo dankbaar dat ze zich comfortabel genoeg voelde om te vragen naar huis te komen en bij ons te zijn terwijl ze de dingen op een rijtje zet. Dit is ook een unieke kans om onze volwassen dochter beter te leren kennen en nieuwe banden met haar te smeden die een leven lang zullen werken. Ze is een plezier om bij ons te hebben: door ons te helpen met dingen in het huis, door ons huis te vullen met haar prachtige muziek en door ons aan het lachen te maken.

We hebben een paar dingen ontdekt terwijl we deze nieuwe driehoeksdans aan het leren zijn. De belangrijkste stap is dat WIJ nog steeds de prioriteit zijn. Hoewel we minder vrijheid en privacy hebben en een beetje discreter moeten zijn met onze seksuele relatie met een twintiger in huis, is het nog steeds een hoge prioriteit. We moeten ervoor kiezen om te profiteren van de tijd dat ze uit huis is, met haar vrienden of op het werk, om die seksuele vlam fel brandend te houden.

Julie

Een andere belangrijke stap in de dans met onze boemerang baby is dat communicatie de sleutel is – zowel tussen ons als met haar. John en ik moeten op één lijn blijven terwijl we haar helpen haar weg te vinden in deze overgangsperiode in haar leven. We weten dat we met elkaar moeten blijven communiceren over hoe dit ons beïnvloedt en met welke gevoelens we te maken hebben – zowel de positieve als de stressvolle.

Toen ze terugviel in sommige van haar tienergewoonten, was het alsof ze op onze voeten trapte. Auw! We hebben haar erop aangesproken en een openhartig gesprek gehad over onze verwachtingen en die van haar. Hopelijk legt dit de basis voor een betere verstandhouding in de toekomst. Door met haar over conflicten te praten, kunnen we de dans hervatten in plaats van de dans te staken.

John

R-E-S-P-E-C-T is een andere belangrijke stap in de dans. Onze dochter is volwassen en wil behandeld worden met het respect en de waardigheid die ze verdient, net als wij. Door haar privacy en keuzes te respecteren en haar toe te staan te zijn wie ze is, groeit onze relatie met haar uit boven die van alleen maar onze dochter. Ze groeit uit tot die van een vriendin. Wat een prachtig geschenk.

Dus hoewel deze nieuwe dans soms onwennig en pijnlijk is, wordt hij langzaam gemakkelijker en natuurlijker. Het wordt iets moois. Welkom thuis, boemerang baby!

met dank aan thecouplespost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: