tradities

liefste Leen,

Welke tradities en gewoontes geven me stabiliteit? Daar is zeker het samen ontbijten, wat dankzij het thuiswerken is uitgegroeid tot een aangenaam en rustig moment. Zo beginnen we samen onze dag, wetend hoe het met de ander is, wat de plannen en verwachtingen zijn, met soms ook een terugblik op de vorige dag. Nieuw is dat het samen ontbijten op een vrije dag ook kan uitmonden in samen vrijen, omdat we verbondenheid voelen en verlangen kunnen, durven uitspreken 🙂

Het geregeld samenkomen en samen vieren met onze kinderen is goed voor het clangevoel, dat in ons gezin vrij sterk is. Voor mij is het oké dat het niet wekelijks is, anders wordt het misschien teveel ‘routine’. Kijkend naar gisteren voel ik blijdschap dat ze de vraag stelden “Is er iets te oogsten in de tuin?” en daarna met een mand effectief de tuin in liepen. Dat ook de kleintjes enthousiast meedoen maakt me extra blij. Ik besef dat zaaien, opkweken en oogsten een sterke traditie zijn in mijn en dus ook ons leven, met soms een dwingend karakter. Aardappels moeten NU geoogst worden, appelpulp NU tot most geperst… dat is net het seizoensgevoel. Het is belangrijk voor mij omdat ik op die momenten contact voel met mijn spirituele bron “Natuur”, maar er is een risico dat het een valkuil wordt en ik met niets anders meer bezig ben. Zo maak ik tegenwoordig te weinig tijd voor cultuur, al verlang ik geregeld naar een avondje film of concert met jou. ‘Dromen, durven, doen!’ is een sprekende slogan die ik meeneem uit de online vakantieontmoeting van Encounter-Vlaanderen, met dank aan Johan en Hildegarde!

Liefs,

Jan

Lieve Jan,

Ik denk dat er zo wel wat evolutie in zit doorheen ons leven samen. Een constante voor mezelf is het zoekende naar zin en verdieping, dat vind ik in lezen, poëzie en muziek. Stilstaan bij het schone en verwondering voelen. Mijn gedichtenboek gaat al lang mee en ik koester het.

Een nieuwe traditie is het jaarlijkse zee-weekje met onze kleinkinderen. Ik wil hen daarmee een ervaring uit mijn jeugd meegeven: eindeloze dagen van zon – zee – strand… Ik ben blij en dankbaar dat jij daarin meegaat, ook al is dat voor jou niet altijd zo evident en mopper je wel eens over de tent die mee moet op de fiets en het zand dat werkelijk overal tussen kruipt… Samen spelen in de zee, forten bouwen en vliegeren, de tijd stilzetten, ook dit jaar is ons dat gelukt, getuige de prachtige foto’s en filmpjes.

Het kiezen voor de fiets naar het werk geeft me ruimte om mentaal de dingen op een rijtje te zetten of achter te laten. Het fysieke bewegen laat me toe los te laten. Zo kom ik als vanzelf op onze “nieuwe” traditie om samen op stapvakantie te gaan. Begonnen met onze Compostella tocht voor ons 26 jaar huwelijk is het nu een jaarlijkse traditie om zo samen te herbronnen.

Wat me stoort? Misschien wel het vastkleven aan tv-avonden. Waar is de tijd dat we er bewust voor kozen om geen tv in huis te hebben? Het stoort me van mezelf, want het is een makkelijke oplossing waar praten met elkaar moeilijk lijkt. Een dingetje om te bekijken…

liefs

Leen

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding,in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: